Enterra els pares i tres germans pel coronavirus en només dos mesos

A més de la tragèdia, la família Barrera ha estat discriminada pels seus veïns

Sanitari amb protecció atenent un malalt de Covid a l'hospital
Una jove de El Salvador ha perdut els seus dos pares i els seus tres germans en dos mesos | Catalunya Diari

La salvadorenca Raquel Barrera anys ha patit una història tremenda en el vincle familiar. En només dos mesos, la pandèmia de coronavirus li ha tret a aquesta jove de 28 anys als seus pares i als seus tres germans després d'un terrible brot de covid dins de la família.

A El Salvador s'han comptat fins a 15.446 casos confirmats i més de 400 morts per la covid-19. Entre ells hi ha els cinc membres de la família Barrera, on van ser a l'epicentre d'un focus que van patir diversos familiars.

Segons apunta l'agència de notícies 'AFP', el primer familiar va morir el passat 28 de maig va ser el pare, Félix Barrera, amb 80 anys, seguit de la seva dona i mare de Raquel, que moria l'endemà passat als 69 anys, deixant orfes als seus 11 fills.

A més, també amb coronavirus, tres dels fills del matrimoni morien pocs dies després de no haver pogut superar el covid contra el qual lluitaven a l'hospital. Eren Jesús, de 52 anys, Joaquín Antonio de 42, i Carlos Humberto de 40.

La tragèdia familiar de Raquel Barrera a causa del coronavirus

«Quan vaig començar a escoltar d'aquest virus, mai vaig pensar que anava passar una cosa així en la meva família», va confessar Raquel a 'AFP', enfonsada per la pèrdua dels seus cinc familiars.

Al seu torn, Raquel Barrera s'ha sumat a la tragèdia patida la pena que li provoca la discriminació que ha patit, tant ella com els seus familiars, al seu poble: «El que vam patir aquí va ser discriminació de tota la gent», va dir Raquel. La jove va assenyalar que van ser alguns sanitaris els qui van anunciar als veïns que «la família estava infectada, de manera que ni truites ens volien vendre».

Finalment, després de passar els 15 dies de quarantena, la família Barrera intenten evitar més contagis amb «te de gingebre, llimona, camamilla, i ceba morada liquada amb mel d'abella», ja que al seu poble no tenen medicaments.


Comentaris

envia el comentari