El ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant la roda de premsa d'aquest 28 de juliol del 2020

Salvador Illa explica la realitat sobre una segona onada de coronavirus a Espanya

Tot i l'optimisme amb la cura de la Covid-19, ha recordat que «no hem de perdre el respecte al virus»

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha opinat que durant la primera meitat del 2021 ja hi haurà «una o diverses vacunes  disponibles» contra la covid-19. Tot i les dades optimistes, Illa ha recordat que no cal baixar la guarda amb les mesures d’higiene i seguretat: «Fins a aquell moment cal conviure amb el virus  sense por però sense perdre-li el respecte», ha dit aquest dimarts en roda de premsa després del Consell de Ministres

Illa  ha explicat que no pot aventurar si hi haurà una vacuna  espanyola entre les primeres disponibles. D'altra banda, Illa ha afirmat que a Espanya té la situació «controlada» i ha dit que «no es pot parlar d'una segona onada generalitzada» encara que hi hagi una situació «una mica més preocupant» a Catalunya  i l'Aragó. Segons Illa, si es respecten les recomanacions, Espanya segueix sent un «destí segur».

Continua ascendint la corba de contagis a Espanya

Les declaracions del ministre arriben després de l’últim balanç de coronavirus oficial al país. En les últimes 24 hores, el Ministeri de Sanitat ha registrat 1.828 nous positius per covid-19 a Espanya en relació amb el total de casos confirmats aquest dilluns. Segons l'últim informe, des que va començar la pandèmia hi ha hagut 280.610 casos confirmats per proves diagnòstiques davant dels 278.782 d'ahir.

Pel que fa a les defuncions, en els últims set dies han mort a Espanya a sis persones amb Covid-19, la mateixa xifra que ahir, mentre que el total de morts ha augmentat en dues víctimes en les últimes 24 hores fins a arribar als 28.436.

Pel que fa a l'afirmació de Salvador Illa sobre que Espanya continua sent «un destí segur», més d'un centenar de països tenen alguna restricció contra els ciutadans espanyols. En total, 109 països tenen en vigor actualment algun tipus de prohibició contra l'entrada d'espanyols en els seus territoris o mantenen suspeses les comunicacions aèries i marítimes amb Espanya. En aquesta llista estan inclosos països com els Estats Units, Canadà, Argentina, Brasil, Austràlia i l'Aràbia Saudita, segons l'últim balanç del Ministeri d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació espanyol.