El nou radar que entra en funcionament a Barcelona a partir d'avui

Es tracta d'una zona amb un volum de trànsit molt elevat

Pla tancat d'un radar
Entra en funcionament el nou radar del túnel de la Rovira de Barcelona | ACN

Un nou radar de velocitat entra en funcionament aquest divendres, 27 de novembre, a Barcelona, segons informa el mitjà 'betevé'. L'aparell es troba al túnel de la Rovira, una zona on el volum de trànsit és molt elevat. Concretament, en aquest túnel els vehicles poder circular a una velocitat màxima de 60 quilòmetres per hora tot i que aquesta es disminueix fins als 50 en les boques de sortida.

El consistori ha invertit més de 320.000 euros en els nous radars, que són de tram i d'última generació. El tram afectat és el que comunica els barris del Guinardó amb la zona nord del districte d'Horta, per on es calcula que cada dia hi circulen una mitjana de 21.898 vehicles, en sentit nord, i de 20.672, en sentit sud. En el seu moment, des de l'Ajuntament van optar per instal·lar bandes reductores per intentar reduir els accidents que es produeixen en aquest tram, que ara, amb la implementació del radar, s'han substituït per bandes sonores.

Els aparells funcionen amb càmeres d'alta resolució, els que es troben a l'entrada del túnel llegeixen de forma automàtica les matrícules i els altres en registren l'hora d'entrada, mentre que els que es troben a la sortida en capturen l'hora per poder-ne calcular la velocitat mitjana. Per una major rapidesa, el sistema funciona amb fibra òptica i treballa amb una connexió simultània de multicentres i un sistema d'encriptació de dades per a una major seguretat. En el moment que les càmeres calculen que un conductor ha excedit el límit de velocitat de la zona, envien directament una denúncia a la Guàrdia Urbana de Barcelona i el conductor s'exposarà a rebre una multa de trànsit.

El radar estava previst que entrés en funcionament el setembre

Tot i que el nou radar ja hauria d'haver entrat en funcionament, ja que la seva obertura estava prevista pel mes de setembre de 2020, la posada en marxa i la instal·lació van endarrerir la seva inauguració. L'objectiu del nou radar és que els vehicles redueixin la velocitat en tot el recorregut pel túnel, que fa 1,3 quilòmetres. La idea de l'Ajuntament de Barcelona és millorar la seguretat viària, sobretot als punts de sortida del túnel on els vehicles es poden trobar amb vianants.

Quatre empreses es van presentar al concurs convocat per l'Ajuntament barceloní i es va adjudicar el contracte a Aluvisa, amb una oferta econòmica de 243.595 euros. Un cop formalitzat el contracte disposarà de tres mesos per instal·lar el nou radar. L'empresa també serà l'encarregada d'instal·lar diversos radars en trams amb una alta concentració d'accidents de la xarxa viària catalana. En aquest cas el concurs el va convocar el Servei Català de Trànsit.


Comentaris

envia el comentari