Salut intervé una residència de Vilanova i la Geltru amb 16 positius i 5 morts per Covid

Els informes «constaten» que es troba en una situació «excepcional»

Imatge d'un personal sanitari extraient mostres de PCR en una usuària d'una residència gironina el 25 de maig de 2020
Salut assumirà provisionalment la direcció i gestió del centre | ACN

El Departament de Salut ha declarat la intervenció de la residència Cugat Residencial de Vilanova i la Geltrú atesa la situació epidemiològica i assistencial d'aquest centre. Dels 31 residents que hi ha, 16 són positius de covid, 3 negatius i 12 ja han passat la malaltia. 5 persones més han mort. 5 dels residents han estat traslladats a l'Hospital Sant Camil i 8 a altres centres sociosanitaris i residències de referència. També 23 dels 46 treballadors de la residència són positius.

A partir d'ara Salut assumirà provisionalment la direcció i gestió de l'equipament les Germanes Hospitalàries Hospital Mare de Déu de la Mercè. Així mateix, des del Departament es vetllarà perquè l'activitat assistencial es presti amb les degudes garanties i s'adoptin les mesures d'intervenció establertes. La nova entitat que n'assumeix la gestió es farà càrrec de la dotació del centre amb personal propi i els treballadors que ja disposa la residència quedaran sota la seva direcció.

Salut ha decidit intervenir el centre perquè els informes «constaten» que es troba en una situació «excepcional» que li impossibilita complir les mesures de protecció contra la Covid-19.

 

Simón destaca que els brots en centres sanitaris estan «disminuint»

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va explicar aquest dijous que durant l'última setmana hi ha hagut 41 brots en centres sanitaris i va celebrar que estan «disminuint». Segons va dir, la quantitat de professionals que s'infecten «és cada vegada menor». El risc «no és zero i probablement no ho serà, però està disminuint». En general, va destacar que la situació sanitària millora en general, però va recordar que s'està lluny de la situació que es voldria, per la qual cosa ha tornat a demanar no abaixar la guàrdia.

Simón va reconèixer que ell pensa celebrar Nadal, però que ho farà «amb les màximes mesures de protecció». Ho va dir com a resposta a si pensa que és sensat dur a terme aquestes celebracions en el marc de la pandèmia. Simón va afirmar que té «l'esperança» que l'impacte sigui «el menor possible», però va alertar que per aconseguir-ho «cal ser cautes».

D'altra banda, també se li va demanar si hauria de demanar perdó per les crítiques que s'han fet sobre l'estratègia de Madrid entorn de la pandèmia, ara que la comunitat recull bons números. Simón ha recordat que ell ha transmès les dades que li ha facilitat el govern madrileny i ha considerat que «el que cal és felicitar-los, igual que a la resta de territoris, atès que tots estan rebaixant les dades de contagis».

També va defensar el registre de vacunes de la Covid-19 que el Consell Interterritorial de Salut va aprovar setmanes enrere. «Si vacunem en aquesta situació i amb una vacuna nova, és important dur un registre», ha reflexionat. Finalment, sobre el relaxament de les mesures restrictives arreu de l'Estat, Simón va subratllar que «en general» el nivell de la pandèmia a l'Estat és «força dolent», però ha afegit que la rebaixa de les mesures es pot aplicar, tal com ja es fa, a diferents velocitats en funció de la situació del territori.


Comentaris

envia el comentari