Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dues carpes del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) de color groc amb tècnics davant

Entren en vigor les noves restriccions a Vic i Manlleu per contenir els brots de Covid

Les limitacions inclouen una reducció de l'aforament en restauració, activitats esportives i actes religiosos
Dues carpes del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) de color groc amb tècnics davant
Les noves restriccions per a Vic i Manlleu han estat publicades al DOGC aquest matí | cedida

Les noves restriccions a Vic i Manlleu, a la comarca d'Osonaper contenir els brots de la Covid-19 han entrat en vigor aquest dijous. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat les limitacions acordades dimecres pel Procicat, entre les quals hi ha, en l'àmbit de l'hostaleria i la restauració, l'eliminació del consum en barra en bars i restaurants, i la reducció de l'aforament, tant a l'interior com a l'exterior, a un 50%.

Limitacions a l'aforament i crides a reduir al màxim l'activitat social

També, pel que fa als actes religiosos i les activitats esportives, s'ha limitat l'assistència a la meitat. Les noves directrius, que inicialment s'aplicaran durant 15 dies, també fan una crida als veïns i veïnes a quedar-se a casa tant com puguin, reduir al màxim l'activitat social i limitar els contactes. Amb les noves restriccions bars i restaurants hauran de tancar, com a màxim, a l'1 de la matinada. També recomanen, sempre que sigui possible, utilitzar el servei a domicili i comandes per endur.


En l'àmbit cultural, les activitats es podran seguir fent sempre que l'aforament no superi el 70%. Als comerços se'ls demana que evitin les aglomeracions i limitin els aforaments a 2,5 metres quadrats per persona.

Millora de la situació a la Noguera

El DOGC també ha publicat aquest dijous la resolució del Departament de Salut amb la qual es prorroguen quinze dies més les mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció de la covid-19 en dinou municipis de la comarca de la Noguera. Tot i això, la resolució modifica el límit d'aforament permès en els actes religiosos, que passa a ser d'un màxim del 50% (fins ara era del 33%), i també en els actes culturals, que s'amplia fins al 70% (fins ara era el 50%). En el cas de la restauració, però, en manté la limitació del 50% d'aforament en bars i restaurants d'aquestes poblacions, tant a l'interior dels locals com a les terrasses.

Aquestes restriccions afecten els municipis d'Àger, Albesa, Algerri, les Avellanes i Santa Linya, Balaguer, Bellcaire d'Urgell, Bellmunt d'Urgell, Camarasa, Castelló de Farfanya, Cubells, Ivars de Noguera, Menàrguens, Montgai, Os de Balaguer, Penelles, la Sentiu de Sió, Térmens, Torrelameu i Vallfogona de Balaguer. Segons el Govern, la situació actual de risc de contagi justifica el manteniment d'aquestes mesures especials per a la contenció de la pandèmia en aquestes dinou poblacions de la Noguera durant quinze dies més.


Aquesta pròrroga modifica, però, els límits d'aforament en els actes religiosos, inclosos casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres, que han de limitar l'assistència al 50% de l'aforament (fins ara era al 33%). De la mateixa manera, també es modifiquen els límits d'aforament en els actes culturals, de manera que es podran dur a terme les activitats d'arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars, com a l'aire lliure, en espais públics especialment habilitats per a la realització d'espectacles públics, sempre que es garanteixi que no se supera el 70% de la capacitat (fins ara era el 50%) i que es compleixen les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d'actuació del Procicat.

Les restriccions es prorroguen quinze dies més a Girona i Salt

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) també publica aquest dijous la pròrroga de les restriccions a Girona i Salt per contenir els brots de coronavirus durant 15 dies més. El Procicat va acordar aquest dimecres ampliar el període de validesa de les mesures, que acabaven a la mitjanit d'aquest dijous, i que inclouen la reducció del 50% de l'aforament de la restauració, les activitats esportives i els actes religiosos. En l'àmbit cultural, es permet una capacitat de fins al 70%. A més, es recomana a la població que limiti l'activitat social i la redueixi al seu grup de convivència. També que es limiti la circulació per les vies d'ús públic.