Antidisturbis de la Policia Nacional actuant durant els aldarulls a Girona el 19 d'octubre

Interior envia centenars de policies nous avui a Catalunya

Fonts policials apunten que no intervindran en el dispositiu del clàssic si no és a petició dels Mossos

El Ministeri de l'Interior ha enviat a Barcelona un reforç de 500 agents antidisturbis  de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil  per protegir infraestructures crítiques, especialment de transport.

Aquest nou desplegament no ha d'afectar, en un principi, a les actuaciones previstes per als 3.000 Mossos d'Esquadra que s'encarregaran de la seguretat del partit del Clàssic. De fet, segons han explicat fonts policials a l'ACN, es tracta d'un  reforç dels dispositius previstos pel nivell 4 de l'alerta antiterrorista que és habitual cada any per aquestes dates per aglomeracions de persones.

Les forces estatals de seguretat no tenen previst participar en el dispositiu de seguretat

Les mateixes fonts indiquen que les forces estatals de seguretat no tenen previst participar en el dispositiu de seguretat organitzat pels Mossos  pel clàssic, si no és a petició de la policia catalana. Fonts policials apunten que les forces de seguretat de l'Estat no tenen competència en seguretat ciutadana a Catalunya i, per tant, només podrien intervenir en el dispositiu de seguretat pel clàssic a requeriment dels Mossos d'Esquadra.

El reforç d'antidisturbis es destinaran bàsicament a l'estació de Sant i a l'aeroport del Prat.  L'objectiu és reforçar la seguretat donat el nivell d'alerta antiterrorista decretat en infraestructures on hi ha aglomeració de persones. Les mateixes fonts indiquen que aquesta instrucció de reforç també es trasllada als Mossos i l'Ertzaintza.

Noves instruccions de Tsunami Democràtic de cara el Clàssic

Per la seva banda, Tsunami Democràtic continua donant algunes pistes sobre la mediàtica i ja més que anunciada acció que durà a terme el pròxim dimecres, 18 de desembre, durant el Clàssic al Camp Nou. Aquest dilluns, a última hora de la tarda, el moviment, al qual no se li coneixen líders públics, ha compartit un nou missatge a través dels seus canals, en el qual torna a insistir en la importància de l'acte. 

En concret, Tsunami demana als seus seguidors que vagin «a veure el Clàssic». «Dimecres es necessitaran milers de persones per fer l'acció», assegura.  «Com a tots els partits, cal portar ràdio, aigua i entrepà».

També et poden interessar...