Pancartes demanant l’alliberament dels presos independentistes. Partit Barça VS Mallorca. Camp Nou (07-12-19)

Preocupació pel dispositiu policial del Clàssic

Una associació de vigilants de seguretat titlla el dispositiu policial del Barça-Madrid de «gran irresponsabilitat»

L'Associació Professional Nacional de Vigilants de Seguretat (Arsepri) titlla de «gran irresponsabilitat» que el dispositiu dels Mossos d'Esquadra pel Barça-Madrid  prevegi que les actuacions dins de l'estadi corresponguin en un primer moment a la seguretat privada, tal com va explicar el comissari en cap, Eduard Sallent. El dispositiu ideat del pròxim dimecres estableix que el cos policial només intervindrà en cas que la situació fos «especialment greu» i que es vol evitar una «invasió del camp» per part dels mossos. 

L'associació de vigilants de seguretat assegura que es poden produir «allaus, contusions i ferits»

Arsepri apunta que es poden produir «situacions d'alt risc» com «allaus de gent, contusions, ferits i agressions» i que no tenen els «mitjans necessaris per fer aquesta feina». Els vigilants de seguretat exposen que «només compten amb una defensa de 50 centímetres i uns grillons» i demanen que se'ls doti de «mitjans de protecció adequats», a més de «que no se'ls posi en primera línia».

Comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent
El comissari en cap, Eduard Sallent, assegura que vol evitar una «invasió al camp» per part dels Mossos | ACN

El dispositiu compta amb 1.000 agents dels mossos i 2.000 vigilants de seguretat que vetllaran pel normal desenvolupament del partit, sense preveure la participació de la Policia Nacional. Des d'Arsepri asseguren que «no es pot descarregar aquesta responsabilitat en els professionals de la seguretat privada sense estar dotats dels mitjans necessaris per fer la seva feina».

És un esdeveniment amb un alt risc per l'alerta terrorista i la convocatòria de Tsunami Democràtic

L'associació ha publicat un comunicat amb què vol mostrar «el seu desacord i malestar davant aquesta decisió i exigeix que es prenguin les mesures oportunes per dotar el personal de Seguretat Privada dels mitjans de protecció adequats». Arsepri ha convocat per aquest dilluns una concentració a Madrid per denunciar les agressions que pateixen els treballadors de la seguretat privada i la precarietat laboral.

El dispositiu s'ha dissenyat tenint en compte tres factors importants que poden fer perillar la seguretat de l'esdeveniment: es tracta d'un partit d'alt risc, ja que es tracta d'un Barça-Madrid; hi ha una amenaça terrorista de 4 sobre 5; i està convocada la concentració de Tsunami Democràtic. Per això des dels cossos policials i, especialment, des de la Guàrdia Urbana, que s'ocupa del dispositiu de mobilitat, es recomana anar fins a l'estadi amb transport públic i anar-hi amb temps. 

També et pot interessar...