Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cadires apilades de la terrassa d'un bar

Enxampen un bar obert i amb gent a la barra durant el toc de queda a Girona

La Guàrdia Urbana de Figueres va denunciar els propietaris de l'establiment
Cadires apilades de la terrassa d'un bar
El bar de Figueres s'estava saltant la normativa vigent. | Pixabay

Aquest divendres, 18 de desembre, la Guàrdia Urbana de Figueres va enxampar a la zona nord de la capital de l'Alt Empordà un bar obert fora de l'horari permès per la normativa vigent en virtut de l'estat d'alarma. Eren tres quarts d'onze de la nit quan els agents policials van trobar l'establiment amb les portes obertes —això sí, amb la persiana mig abaixada— i amb activitat a l'interior, i clients consumint a la barra. A més de tancar el bar, la Guàrdia Urbana de Figueres va denunciar els amos de l'establiment, tal com van informar aquest dissabte en una piulada a Twitter:

Campanya dels Mossos a les empreses de repartiment de compres de Nadal per evitar robatoris

En un altre ordre de coses, els Mossos d'Esquadra ha engegat una campanya per donar consells de seguretat a les empreses de repartiment de compres de Nadal en línia per evitar robatoris als vehicles. En els darrers mesos, la policia ha notat un increment de furts i robatoris amb força a furgonetes que distribueixen productes adquirits a Internet. I ara la situació es pot veure agreujada amb l'actual situació de pandèmia i l'increment de compres amb motiu de les festes de Nadal. Per això, aquesta setmana els Mossos han fet xerrades als caps de transport d'empreses de repartiment situades a l'àrea metropolitana, amb major volum de companyies. Entre les recomanacions: evitar transportar càrrega a la cabina del conductor o comprovar que el vehicle quedi ben tancat.

Altres consells per als transportistes són estacionar la furgoneta de repartiment en zones concorregudes o vigilades, mantenir-hi contacte visual i no deixar mai les claus posades. Finalment, es recomana evitar comentar la ruta i la càrrega que transporten i sospitar de persones properes al vehicle. Aquesta setmana s'han fet xerrades informatives als caps de transport d'empreses de repartiment situades a les poblacions de Rubí, Parets del Vallès, Martorelles i a la Zona Franca de Barcelona, ubicacions on hi ha un gran volum de companyies d’aquest sector. L'objectiu és ampliar-ho a empreses d'arreu de Catalunya.