Enxampen un positiu saltant-se el confinament i jugant a les cartes a una associació de veïns

L'ajuda dels veïns ha estat clau

Imatge d'arxiu d'una persona sostenent unes cartes amb la mà
Imatge d'arxiu d'una persona sostenent unes cartes amb la mà | Pixabay

Un operatiu policial conjunt a la ciutat de Badajoz ha localitzat, gràcies a les denúncies dels veïns, a una persona positiva de Covid-19 que no estava fent el confinament i que, a més, jugava una partida de cartes en una associació de veïns. Així ho ha assenyalat l'alcalde de la ciutat, Francisco Javier Fragosto, aquest dimarts en una roda de premsa telemàtica on, acompanyat de la regidora delegada de la Policia Local, ha valorat l'evolució de la Covid-19 durant el pont de Tots Sants.

En la seva intervenció, Fragoso ha aportat dades de les denúncies imposades en el context del nou estat d'alarma. L'alcalde s'ha referit al cus on, en un operatiu policial conjunt i gràcies a les denúncies dels veïns, s'ha pogut localitzar una persona positiva que no estava guardant quarantena i que, a més, estava cometent la «irresponsabilitat» de jugar partides de cartes en una associació de veïns de la ciutat que no ha identificat i que els bombers han procedit a desinfectar.

Amb aquest acte, «ha posat en perill» sis persones més, incomplint a més la normativa del màxim nombre de persones no convivents que poden estar juntes i que eren d'avançada edat «amb la qual cosa és encara més una irresponsabilitat», mentre que el fill d'aquesta persona, que tenia l'obligació de confinar-se per ser contacte estret amb un positiu, l'ha hagut de portar al domicili, i s'ha tramitat la denúncia advertint que pot ser constitutiu d'un delicte contra la salut pública.

'Botellón' amb unes 15 persones al carrer

L'alcalde també ha explicat que es va celebrar un 'botellón' al carrer El Almendro on, «almenys» hi havia aproximadament unes 15 persones consumint a la via pública, els quals es van identificar i denunciar a set perquè la resta «es van dispersar corrents i en aquell moment no va ser possible identificar-los». Tot i això, se segueix amb les tasques d'identificació a través d'aquells que sí que han estat denunciats.

Al respecte, ha apuntat que els set denunciats eren menors d'edat i que la «gran majoria» de denunciat per consum a la via pública també ho són, amb la qual cosa ha apel·lat a la responsabilitat com a pares per ser «capaços de transmetre als nostres fills el perill de la malaltia» i d'actituds com aquesta «més enllà de la multa». També ha lamentat que, «en algun cas» quan s'ha cridat als progenitors, la resposta no ha estat «adequada».


Comentaris

envia el comentari