URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Mor un nen de 8 anys després d'anar a Urgències 5 cops i que l'enviessin a casa a València

La seva àvia, que l'ha criat, ha denunciat el cas a les xarxes

María González Alba, dona que ha perdut el ser net de 8 anys que havia criat
La seva àvia, que l'ha criat, ha denunciat el cas a les xarxes | Facebook

Una dona espanyola ha fet saltar les alarmes entre els internautes amb un terrible vídeo pujat a les seves xarxes socials, on explica la mort del seu net Aitor, de 8 anys, que havia criat, després d'arribar a anar cinc vegades a urgències en quatre dies. La dona relata com va acabar perdent la vida sense que gairebé li realitzessin cap prova mèdica. El nen va ser enviat reiteradament a casa.

Marta Gonzálvez Alba no pot evitar explicar amb molt de dolor el trist cas del qui considera el seu fill, que en realitat és net, però en tenia la seva pàtria potestat i el va criar des que era un nadó a la localitat alacantina de Petrer. En aquesta població va créixer el que era un nen sa, feliç i  molt estimat entre els seus companys del Col·legi de la Foia de Petrer, segons explica 'La Información'.

La dona parla en un vídeo de més de sis minuts de la seva tràgica experiència viscuda entre el centre de salut de Petrer i l'Hospital General Universitari d'Elda. Tot va començar el passat 24 d'octubre, quan el nen va començar a sentir un fort dolor a l'estómac després d'anar a fer un volt amb bicicleta amb els amics del barri. Marta el va portar aquella mateixa tarda a les urgències del centre de salut perquè el visitessin per primera vegada. Com que Aitor va seguir amb el mateix fort dolor, la seva mare va decidir a la nit que era necessari que el veiessin a urgències de l'hospital.

Un cop allà, la primera prova que li van realitzar va ser una anàlisi d'orina per comprovar si podia patir de diabetis. Segons explica Marta al mitjà citat, la primera impressió per als metges va ser que els símptomes podrien coincidir amb una possible gastroenteritis.

Greus símptomes des de l'inici

Al centre hospitalari va ser necessari que subministressin sèrum a l'infant, ja que no era capaç de digerir el que menjava i ho acaba vomitant. Els seus dolors eren tan intensos que els doctors tenien problemes per escoltar-lo quan es col·locava cap per amunt. Però és que, a més, en aquells moments, Aitor tenia clares dificultats per respirar a causa del dolor. Malgrat això, va ser enviat a casa seva.

Com era d'esperar, el nen va seguir empitjorant i la mare el va tornar a portar l'endemà, un dilluns, al centre de salut de la seva localitat. A la tarda, mentre el nen seguia vomitant, va tornar a l'Hospital d'Elda, però el van tornar a enviar a casa, insistint que el que tenia el petit «no era res, res».

El dimarts a la nit, Aitor seguia amb uns dolors insofribles i va tornar al centre de salut. Allà li van dir que no anessin a l'hospital pel risc de contagi de coronavirus i li van posar una injecció, abans d'enviar-lo de nou a casa.

Però el nen va tornar a empitjorar novament. Al voltant de les 7 del matí de dimecres va patir un desmai mentre es trobava al bany. La mare va avisar ràpidament al 112, que va enviar una ambulància del SAMU. Van intentar mantenir-lo amb vida mentre els seus constants vitals s'afeblien. Va arribar a ingressar al centre hospitalari, però els esforços dels metges van ser en va, ja que va acabar morint cap a les 10 del matí.

Marta ha denunciat al seu vídeo que els metges no li fessin les proves sanitàries per evitar la mort del seu «àngel». «No ho faig per fer-li pena a ningú. No ho faig per diners. No vull res. Només vull que el meu fill no sigui un número més. Que es faci justícia amb el meu fill i que em diguin que es van equivocar», reclama.

L'autòpsia haurà de determinar les causes de la mort del nen, però la Marta i la resta de la família tenen clar que la mort va poder evitar-se. La mare i àvia del nen espera que «aquest dolor no el tingui ningú»: «Juro per la memòria del meu fill que la vida que em quedi per viure la dedicaré a què paguin el que li han fet, perquè he enterrat la meva vida sencera».


Comentaris

envia el comentari