Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de diversos vehicles de la Guàrdia Urbana de Badalona

El govern de Badalona responsabilitza els agents del brot de Covid-19 a la Guàrdia Urbana

La regidora de Seguretat, Irene González, afirma que s'ha creat un conflicte «amb motivacions polítiques»

Imatge de diversos vehicles de la Guàrdia Urbana de Badalona
Imatge de diversos vehicles de la Guàrdia Urbana de Badalona | Twitter

El govern municipal de PP a Badalona, que lidera l'alcalde Xavier García Albiol, acusa els agents de la Guàrdia Urbana de ser els responsables del brot de Covid-19 al cos, que suma aquest dimecres 21 positius i 26 agents més confinats. La regidora de Seguretat, Irene González, apunta a un «relaxament» dels agents a l'hora de dur la mascareta i d'adoptar mesures preventives davant la pandèmia. La regidora, a més, acusa el sindicat SFP-FEPOL d'utilitzar el brot de la Guàrdia Urbana per generar un «conflicte de motivacions polítiques» contra el PP.

El sindicat ha rebut amb indignació les crítiques i continua reivindicant un protocol «específic» per a la Guàrdia Urbana que prevegi material de protecció necessari per als agents i la desinfecció de les instal·lacions. En aquest sentit, la regidora defensa que les instal·lacions de la Guàrdia Urbana es desinfecten cada dia amb el personal de neteja de manera ininterrompuda durant cada jornada, un extrem que el sindicat matisa: «No és el mateix netejar que desinfectar i aquesta diferència no la tenen clara», apunten.

Pel que fa al material, González també ha detallat que es facilita als agents cinc mascaretes quirúrgiques setmanals i dues de protecció FFP2, si bé reconeix que ara com ara encara no s'han pogut instal·lar mampares de protecció a la sala de comandament. També en aquesta sala els agents critiquen que han de compartir telèfons, una situació que el govern municipal admet.

La regidora de Seguretat defensa que l'Ajuntament compta amb un protocol anti-Covid genèric

Tot i les crítiques, la regidora defensa que «sempre» hi ha hagut un protocol Covid-19 validat tècnicament —genèric per a tot l'Ajuntament— i que més enllà d'alguns detalls «el més important és la responsabilitat individual» dels agents a l'hora d'adoptar mesures preventives: «Si no porten la mascareta ni la direcció política ni els comandaments podrem fer res», ha reblat.

El sindicat SFP-FEPOL, però, reclama un protocol específic per a la Guàrdia Urbana, que reculli la casuística del lloc de treball. Govern municipal i sindicats fa dos mesos que el negocien i tot just aquest dimecres els representants dels treballadors han rebut l'esborrany definitiu del protocol.

«És un conflicte amb motivacions polítiques»

Amb tot, la regidora apunta a una conxorxa del sindicat SFP-FEPOL per desgastar el govern de Xavier Garcia Albiol i recorda que aquest mateix sindicat ja va carregar contra el govern del PP durant el mandat 2011-2015. «Quan vam estar a l'oposició, les denuncies van desaparèixer i ara que tornem a govern han tornat a sortir», critica González.

Per González, a aquest sindicat li «dol» que la Guàrdia Urbana funcioni: «Estem clarament davant un conflicte de motivacions polítiques, que no policials ni de seguretat». Des del sindicat rebutgen les acusacions i li demanen a la regidora que rectifiqui davant el que consideren que són unes acusacions molt greus.