Imatge del peatge d'Arenys de Mar a l'autopista C-32

Escabetxina a les autopistes catalanes: 340 treballadors, al carrer

Les tres companyies d'Abertis han arribat a un acord amb els sindicats per poder implementar un ERO a les seves plantilles

Aquest divendres, 20 d'agost, les empreses concessionàries Acesa, Autopistas España i Invicat han signat un acord per despatxar 340 treballadors. Els afectats rebran una indemnització per acomiadament improcedent.

Les companyies del grup d'Abertis, l'empresa encarregada de gestionar algunes de les autopistes i autovies catalanes, acomiadaran als seus treballadors a través d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO). Aquest prové arran de la fi de les concessions a nombroses autopistes de Catalunya que es farà el 31 d'agost.

Un ERO pactat per a 340 treballadors

Els sindicats que han estat a la signatura de l'acord són CCOO, la UGT, USO, la CGT i PITA. En un principi l'ERO finalitzava el contracte de 348 treballadors. No obstant això, la xifra ha quedat rebaixada a 340.

Els empleats que es veuran afectats per l'ERO seran els relacionats amb peatges i serveis centrals o de suport a l'AP-7, l'AP-2, la C-31, la C-32 i la C-33. En concret aquests més de 400 quilòmetres de via seran els que quedaran lliures de peatges a finals d'agost d'aquest any.

Els acomiadaments no afectaran aquells que s'encarreguen del manteniment de les carreteres. De fet, seguiran a la plantilla 3 mesos un cop hagi finalitzat la concessió. Passat el termini de 3 mesos s'incorporaran a l'empresa a la qual s'adjudiqui el servei.

Una indemnització per acomiadaments improcedents

Abertis ha notificat en un comunicat que els treballadors despatxats rebran una indemnització per haver estat acomiadats de manera improcedent. Aquells que van ser contractats abans del 2021 rebran una compensació de 45 dies per any treballat. Tot i que hi haurà un màxim de 42 mensualitats, és a dir d'uns 3 anys i mig. Els que van incorporar-se posteriorment tindran una indemnització de 33 dies per any treballat, amb un màxim de 2 anys.

Aquells que tinguin una compensació més baixa rebran 45.000 euros. En canvi, aquelles persones de la plantilla que tinguin una antiguitat mínima de 12 anys se'ls donarà una compensació lineal de 7.500 euros. Els majors de 55 anys se'ls aplicarà la cotització específica corresponent a la seva edat.

Recol·locació externa i preferència per tornar a ser contractats

Les 340 persones despatxades per Abertis podran beneficiar-se d'un pla de recol·locació externa. Aquest consisteix en el cas que una de les empreses que s'encarregui de la nova gestió de les vies necessiti personal, els treballadors acomiadats tindran preferència. La mesura serà vigent fins al 2024.

Els sindicats i les 3 empreses també han acordat que la plantilla despatxada tindrà assegurança mèdica durant un any sencer a càrrec de la companyia.