Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d´una oficina d´Hisenda amb fons desenfocat i en primer pla una imatge d´una persona gran amb uns papers i fent càlculs amb una calculadora

Aquest error amb la Renda et pot sortir molt car el 2024: fixa't bé

Hisenda examina de forma minuciosa totes les declaracions, i qualsevol mínima errada pot comportar un fort càstig

La campanya de la declaració de la Renda 2023-24 ja ha començat. Milions d'espanyols ja poden presentar els seus ingressos a Hisenda i complir les obligacions fiscals pertinents. El tràmit sol ser un maldecap per a moltes persones, que tenen el dubte de saber si hauran de pagar més, o si l'erari els retornarà diners.

El primer dia ha registrat dades sorprenents. Abans de les 10 del matí de dimecres 3 d'abril, mig milió de contribuents ja havien presentat la Renda, una mica més de 1.450 declaracions per minut. Uns números increïbles que reflecteixen les ganes de gran part de la població de treure's un pes de sobre.

Les persones que així ho desitgin poden acudir a gestories o fent-ho per compte propi. En tot cas, és important entendre alguns aspectes fonamentals per evitar sancions greus per part de l'Agència Tributària.

Els aspectes que heu de tenir en compte a l'hora de fer la declaració de la Renda

Com hem comentat, les gestories solen ser un actor principal a la Renda, sobretot en les declaracions de treballadors autònoms. Comptar amb l'ajuda de professionals pot minimitzar els errors, però, en cas de cometre'ls, serà el contribuent qui rebi el càstig. No obstant això, segons el que estipula la Llei 58/2003, els contribuents poden reclamar responsabilitats a la gestoria.

El domicili fiscal és un element que pot desembocar a multes significatives. Aquesta dada és vital per a la localització del contribuent, i cal assegurar-se que estigui actualitzat i que Hisenda estigui al corrent. Les persones que no notifiquin aquest canvi poden rebre un càstig de 100 euros.

D'altra banda, falles a l'autoliquidació de la renda poden comportar multes que ronden els 150 i 250 euros. El fisc és contundent en aquest sentit, i les infraccions greus com l'ocultació d'ingressos o la manipulació fraudulenta de la informació poden ser castigades amb duresa.

Per això, els contribuents han de parar esment a cada detall quan facin la declaració de la Renda. Cal complir totes les obligacions per evitar problemes, i cal recordar que els errors de gestories externes sempre recauran a l'individu.