Un grup de nens entrant a l'escola amb mascaretes

Un error de Salut en un cribratge d'una escola de Barcelona obliga a confinar 400 alumnes

S'han registrat 150 falsos positius

El departament de Salut va dur a terme un cribratge massiu a l'institut La Ferrería de Montcada i Reixac, a Barcelona, per tal de conèixer quantes persones del centre educatiu tenien la Covid-19, si és que era el cas. Doncs bé, els resultats van donar 170 positius però un error en el procés de les proves ha revelat que de tots aquests 150 eren falsos positius. Per tant, finalment l'institut només registra 20 positius,

Les proves es van dur a terme el passat 19 d'octubre entre 1.083 alumnes, professors i administratius de l'Institut. Els primers resultats van obligar al confinament de prop de 400 alumnes. Ara, la nova anàlisi de les proves del cribratge ha revelat que els positius «es troben en línia amb la resta de cribratges poblacions fetes fins ara» perquè representen el 2% de la població de l'institut i no el 16% que es va notificar inicialment.

Amb els primers resultats, el departament de Salut va decidir confinar 20 grups educatius que ara s'han traduït únicament a un, mentre que dels 400 alumnes en quarantena només estan 20 actualment. Per tot plegat, l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, lamenta la situació «per tots els problemes i confusions que ha generat entre les famílies afectades».

 

 

El Govern planteja un confinament perimetral

Segons detalla 'El Confidencial', el Govern prepara un confinament perimetral de les regions sanitàries més castigades pel coronavirus a partir d'aquest cap de setmana. D'aquesta manera, no estarà permès entrar i sortir d'aquestes zones, exceptuant els casos que ordeni el Govern. En tot cas, i sempre segons el digital, la decisió es prendrà aquest dijous 29 d'octubre i no entrarà en vigor fins al cap de setmana.

La mesura, si s'acaba aplicant, s'unirà al toc de queda, de 22.00 hores a 06.00 hores, i el tancament de bars i restaurants, que per ara segueixen vigents a no ser que hi hagi un canvi positiu de les dades epidemiològiques a Catalunya. Cal recordar que la delimitació territorial de les regions sanitàries ja es va utilitzar durant la fase de la desescalada.