Imatge panoràmica de la ciutat de Barcelona amb la Torre Glòries o Agbar a la dreta

Escalen la Torre Glòries per quarta vegada en un any i amb la policia esperant

Els Mossos han rebut l'avís al voltant de les nou del matí

Un home ha escalat aquest dissabte al matí la Torre Glòries de Barcelona, la qual té 144 metres d'alçada, sense cordes ni elements de seguretat.  Tot i que sembla impensable, es tracta de la quarta vegada aquest 2020 que pugen escalant a l'antiga Torre Agbar,  de fet, l'última va ser fa menys de dos mesos, el dia 7 d'octubre, i una de les més recordades va ser el març per Alain Robert, el conegut com a Spiderman francès.

Els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís de l'acció a les 9.00 hores d'aquest matí i s'han dirigit ràpidament cap a l'emblemàtic edifici de 34 plantes, a la cruïlla entre la Diagonal i la plaça de les Glòries de Barcelona. La policia catalana ha obert diligències informatives a tres joves britànics: l'escalador i dos acompanyants que feien fotos i gravaven amb un dron per després penjar la fita a les xarxes socials.

Les targetes de memòria de càmera fotogràfica i dron han estat requisades pels agents i s'enviaran al jutjat com a prova. En paral·lel, els Mossos han obert una acta administrativa a la persona que feia volar el dron per operar-lo sense permís, i també han denunciat el fotògraf per desobediència als agents de l'autoritat.

Finalment, l'escalador ha estat denunciat per infringir la Llei de seguretat ciutadana i posar en risc la seva integritat i la de tercers. Pels voltants de les 10.00 hores del matí, l'escalador –vestit de negre amb pantalons curts i samarreta- ha baixat de la Torre Glòries amb una petita ferida a la cama. Ha estat atès pel SEM i, posteriorment, ha estat traslladat a dependències policials. El mitjà 'Betevé' ha recollit el moment amb un vídeo al seu compte de Twitter.

Quarta vegada que algú escala l'edifici aquest any

Concretament, l'escalador ha arribat a dalt de tot al voltant de les deu menys quart del matí davant l'atenta mirada dels bombers, els vianants que en aquests moments passaven per la Diagonal i els agents, els quals esperaven que l'escalador baixés per obrir una acta de denúncia. Aquesta doncs és la quarta vegada que una persona escala aquest emblemàtic edifici el 2020. El 7 de novembre va ser un altre conegut 'youtuber', el francès Leo Urban, qui va fer la fita, la qual ja havia intentat pujar el mes de juny.