Escalen la Torre Glòries per quarta vegada en un any i amb la policia esperant

Els Mossos han rebut l'avís al voltant de les nou del matí

Imatge panoràmica de la ciutat de Barcelona amb la Torre Glòries o Agbar a la dreta
Una persona ha escalat la Torre Glòries de Barcelona aquest dissabte | cedida

Un home ha escalat aquest dissabte al matí la Torre Glòries de Barcelona, la qual té 144 metres d'alçada, sense cordes ni elements de seguretat.  Tot i que sembla impensable, es tracta de la quarta vegada aquest 2020 que pugen escalant a l'antiga Torre Agbar,  de fet, l'última va ser fa menys de dos mesos, el dia 7 d'octubre, i una de les més recordades va ser el març per Alain Robert, el conegut com a Spiderman francès.

Els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís de l'acció a les 9.00 hores d'aquest matí i s'han dirigit ràpidament cap a l'emblemàtic edifici de 34 plantes, a la cruïlla entre la Diagonal i la plaça de les Glòries de Barcelona. La policia catalana ha obert diligències informatives a tres joves britànics: l'escalador i dos acompanyants que feien fotos i gravaven amb un dron per després penjar la fita a les xarxes socials.

Les targetes de memòria de càmera fotogràfica i dron han estat requisades pels agents i s'enviaran al jutjat com a prova. En paral·lel, els Mossos han obert una acta administrativa a la persona que feia volar el dron per operar-lo sense permís, i també han denunciat el fotògraf per desobediència als agents de l'autoritat.

Finalment, l'escalador ha estat denunciat per infringir la Llei de seguretat ciutadana i posar en risc la seva integritat i la de tercers. Pels voltants de les 10.00 hores del matí, l'escalador –vestit de negre amb pantalons curts i samarreta- ha baixat de la Torre Glòries amb una petita ferida a la cama. Ha estat atès pel SEM i, posteriorment, ha estat traslladat a dependències policials. El mitjà 'Betevé' ha recollit el moment amb un vídeo al seu compte de Twitter.

Quarta vegada que algú escala l'edifici aquest any

Concretament, l'escalador ha arribat a dalt de tot al voltant de les deu menys quart del matí davant l'atenta mirada dels bombers, els vianants que en aquests moments passaven per la Diagonal i els agents, els quals esperaven que l'escalador baixés per obrir una acta de denúncia. Aquesta doncs és la quarta vegada que una persona escala aquest emblemàtic edifici el 2020. El 7 de novembre va ser un altre conegut 'youtuber', el francès Leo Urban, qui va fer la fita, la qual ja havia intentat pujar el mes de juny.


Comentaris

envia el comentari