Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d´un microones amb una tassa de llet dins al costat d´una altra de dos nens esmorzant un got de llet i una altra d´una dona amb cara de sospita

El motiu pel qual escalfar la llet al microones pot afectar la teva salut

Tot i que és un gest que repetim sovint, has de saber que poden existir conseqüències

El microones s'ha convertit en un electrodomèstic imprescindible a qualsevol cuina. En l'actualitat, molta gent el fa servir diàriament per escalfar el menjar, així com la llet o l'aigua.

Tot i que, a primera vista, sembla inofensiu, sempre hi ha alguns punts a tenir en compte. I és que, tot i ser un dels productes més utilitzats, també són molts els que continuen cometent errors a l'hora de fer-ho. Aquests poden suposar problemes.

Aquests són els problemes d'escalfar la llet al microones

Si parlem d'errors en fer servir el microones, un dels més comuns és escalfar al seu interior begudes com la llet o l'aigua. En el cas de la llet, hi ha dues raons principals per no fer-ho.

Pèrdua de nutrients

El primer error a què ens podem enfrontar és la pèrdua de fins a la meitat d'alguns nutrients essencials de la llet. Per exemple, es redueix fins a un 40% la vitamina B12.

Això ho causen factors com l'alta temperatura que pot assolir el microones, així com el mètode d'escalfament. Aquest pot alterar tant les propietats físiques com a químiques del líquid.

Contaminació bacteriana

D'altra banda, cal tenir present també el risc d'increment de la contaminació bacteriana. Això passa encara més si es fa servir un recipient que no sigui apte per al microones o que no estigui ben net.

Escalfar l'aigua al microones també pot tenir conseqüències

La llet, però, no és l'únic líquid que no hauries d'escalfar al microones. També cal destacar que escalfar aigua al seu interior pot ocasionar risc de sobreescalfament.

Això passa quan l'aigua s'escalfa més que el punt d'ebullició sense bombolles (sense signes de bullir). Quan això passa, l'aigua sembla més freda del que està i, en moure el recipient, podria provocar una erupció d'aigua bullint, ocasionant cremades.

Un altre risc a tenir en compte

Per acabar, has de tenir en compte que l'aigua i la llet poden explotar després de retirar-les del microones. Sobretot, aquest risc augmenta si es fan servir recipients inadequats per escalfar-les o si són a l'interior de l'electrodomèstic molt de temps.

En el cas concret de l'aigua, la seva producció de vapor dins del microones pot ser tal que, davant del mínim moviment o vibració, es pot projectar bullint fora del recipient.