Imatge d'una classe en una escola amb una nena aixecant la mà

Un congelador: L'escola catalana que ha enviat els alumnes a casa a causa del fred

Els afectats són els alumnes de dos grups de P3 de l'Escola de les Aigües de Barcelona

L'Escola de les Aigües de Barcelona, ubicada al barri del Baix Guinardó, va enviar aquest dijous a casa dos grups de P3 perquè a les classes feia massa fred, ja que la calefacció del centre escolar no funciona correctament. Així ho ha denunciat l'Associació de Famílies (AFA) de l'Escola de les Aigües a través d'una publicació a la xarxa social Twitter.

Segons la publicació de l'AFA, al centre educatiu «fa fred», ja que des del mes de setembre estan canviant la caldera i els radiadors «no funcionen bé». Per tal de pal·liar aquesta mancança, s'han instal·lat radiadors elèctrics, tot i que «no és suficient». Aquest dijous, la situació tèrmica ha estat crítica i s'ha trucat les famílies de dos grups de P3 per tal que anessin a buscar els infants.

En aquest sentit, l'AFA ha afegit que els nens i nens «estaven passant-ho malament» i des del centre hi havia el temor que els infants es posessin malalts. En la publicació, pregunten al Consorci d'Educació de Barcelona si consideren que aquesta és una situació normal, tot assegurant que «tenim fred, estem tristos i indignats».

Una caldera de 40 anys que no funciona correctament

Fonts de l'AFA han explicat al digital 'Tot Barcelona' que el Consorci d'Educació de Barcelona treballa en la substitució de la caldera des de fa mesos, tot i que ara com ara no han aconseguit solucionar la problemàtica. En aquest sentit, des de les famílies de l'Escola de les Aigües han explicat que «hi ha problemes des de l'estiu», alhora que han assegurat que «es passen la pilota els uns als altres i ningú arregla el problema».

La caldera, segons l'AFA, té 40 anys i aquest divendres tornava a funcionar, encara que de manera irregular i de manera diferent segons la zona de l'edifici, que té quatre plantes. Denuncien que als dos pisos superiors «no funcionen la meitat dels radiadors», mentre que a la primera, on hi ha els grups de P3, la situació és una mica millor, tot i que hi ha mancances.

El Consorci d'Educació de Barcelona, interrogat sobre la qüestió pel citat mitjà, no ha respost sobre els fets. En aquest sentit, des de l'AFA han assenyalat que «la direcció del centre ha recomanat a les famílies que portin els nens més abrigats». Davant tot això, les famílies reclamen una solució urgent a la problemàtica, ja que el fred hivernal només acaba de començar.