Imatge d'un taüt amb flors a sobre.

Les funeràries en línia han demostrat ser un servei vital durant la crisi del coronavirus

La crisi del coronavirus ha provocat un canvi brusc en la nostra vida diària, tant en els nostres hàbits personals com en l'àmbit laboral.

Les mesures per prevenir la infecció i la propagació de la pandèmia han canviat la forma en què socialitzem, treballem i fins i tot comprem.

En aquest sentit, la presència de la Covid-19 també ha obligat les empreses a canviar la forma en què ofereixen els seus serveis al públic. Així, avui dia el fet de comunicar-nos amb les empreses de manera en línia és una cosa normal en pràcticament tots els camps.

I entre aquests camps també cal esmentar el sector funerari. On el mètode de trobada amb aquestes empreses de manera presencial sempre ha estat el principal canal de comunicació perquè els usuaris gestionin els tràmits després de la defunció d'un ser estimat.

No obstant això, donada la situació actual, aquest sector s'ha modernitzat consolidant una tendència que venia cobrant força des de feia un temps i que, ara, gràcies a portals com efuneraria es pot fer una contractació telemàtica d'un servei funerari amb el qual aconseguir els serveis de la millor funerària de Barcelona.

A través d'aquestes plataformes els usuaris també poden obtenir assessorament i gestió en línia a l'hora de contractar serveis funeraris.

També disposen d'un llistat de les agències funeràries de tota Espanya amb les quals col·laboren, així com informació important sobre tots els serveis disponibles: trasllat i repatriació del cos, segur de sepeli, cerimònia funerària, a més de consells per a superar el període de dol.

Assistència professional en moments difícils

El fet de tenir accés a aquesta mena de serveis en línia permet els clients seguir tot el procés de manera electrònica sense perdre l'assistència professional que necessiten.
La pèrdua d'un ser estimat comporta enfrontar-se a un moment difícil, per la qual cosa és necessària l'ajuda d'un equip de professionals que sàpiguen posar-li les coses fàcils a l'usuari i aplanar-li el camí en un moment tan crític on l'usuari comença el seu període de dol per la pèrdua soferta.

Així mateix, és important subratllar els avantatges de realitzar tot el procés per via telemàtica en el context actual. És una barrera eficaç per a evitar el contacte personal i protegir-nos de possibles contagis.

Realitzar tota la paperassa en línia és una alternativa perfecta a la necessitat d'anar presencialment a les oficines per a emplenar formularis i lliurar documents.

Quins serveis ofereixen les funeràries en línia?

L'objectiu principal de la funerària en línia és facilitar tot el procés perquè la persona o persones responsables prenguin totes les mesures necessàries en cas de defunció d'un ser estimat o amic pròxim.

Quan això succeeix, hi ha una sèrie de tasques i passos que sorgeixen en el procés que són imperatius i és important comptar amb el millor suport i assessorament professional. Per exemple, és possible gestionar serveis de manera en línia com la inhumació o la cremació, així com el trasllat o repatriació del cos.

A més, entre tots aquests serveis, també destaca la gestió de tots els tràmits burocràtics en nom de la família. Aquests impliquen tots els passos necessaris que s'han de prendre tant en l'oficina del registre civil com en els jutjats. Després que un dels familiars del difunt es comuniqui amb la funerària en línia, un dels representants de la mateixa anirà a obtenir el certificat de defunció, document necessari per a poder completar tot el procés exitosament, a més del contracte de servei.

Funeràries en línia, una revolució necessària

La realitat és que l'entrada de la indústria funerària en el món en línia suposa una revolució que era necessària.

La capacitat de realitzar la contractació i totes les gestions a través d'internet suposa una sèrie d'avantatges sobre el procés tradicional: brinda comoditat i protecció als clients en el context actual, al mateix temps que agilitza tots els tràmits a realitzar.

En primer lloc, els serveis d'entitats que han adaptat els seus serveis en línia, permeten als usuaris estalviartemps i esforç que, poden dedicar a la companyia dels seus éssers estimats i a donar l'últim adéu al seu ser estimat de manera tranquil·la i superar el dolor.

Aquest és un detall important perquè, en molts casos, haver de realitzar els tràmits burocràtics quan s'està travessant un moment tan delicat com la pèrdua d'un ser estimat, pot portar a cometre errors en el procés que implicarien haver de dedicar encara més temps a esmenar l'error.

Les funeràries en línia brinden un servei econòmic basat en anys d'experiència en un camp on, de fet, l'experiència i el bon fer és un valor important a considerar.

La innovació tecnològica ha arribat a la indústria funerària, impulsada per la crisi del coronavirus, no obstant això compta amb un objectiu essencial: protegir els usuaris i fer-los la vida més fàcil perquè puguin enfocar-se en què és realment important.