Dues persones comprant loteria

Un espanyol guanya més de 140 milions a la loteria: «Una sorpresa enorme»

El sorteig de l'Euromillones ha deixat el tercer millor premi que s'ha repartit mai a Espanya

A Lleó estan de celebració. Bé, més ben dit, una persona ho està. I és que en tan sols una butlleta de loteria del sorteig de l'Euromillones s'ha obtingut un premi de 143,4 milions d'euros.

Aquesta bonificació suposa la tercera de més valor que s'ha repartit mai a Espanya. Queden per davant els 144,5 milions que van caure a Mayorga (Valladolid) el juliol del 2020 i els 190 milions que van anar a parar a Las Palmas l'octubre del 2017.

La combinació 22, 31, 38, 46, 47 i les estrelles 07 i 11 han deixat un premi milionari a Lleó.

Diuen que els diners no donen la felicitat, però una ajuda no fa cap mal

L'administració de loteries situada al número 6 del cèntric carrer de San Pedro de Lleó, als peus de la catedral, va ser l'establiment que va vendre el cupó premiat. Concepción Puente, la responsable del local, ha assegurat que aquest dimarts, 7 de desembre, a la nit es van assabentar que una papereta del sorteig que havien venut havia estat premiada amb 143 milions.

Loteria
El sorteig de l'Euromillones ha deixat el tercer millor premi que s'ha repartit mai a Espanya | EP

És més, ha explicat que «ens van trucar de la delegació per dir-nos-ho, i va ser una sorpresa enorme». Encara es desconeix la identitat del gran afortunat, però assegura que «estem molt contents per la persona a qui li hagi tocat. Entenem que, com nosaltres, deu estar al·lucinant, i encara amb més motiu».

L'estanc de Lleó també ha sortit guanyant

L'endemà de la impactant notícia, des de primera hora a l'administració de loteries no van parar.

Detall de diferents bitllets de loteria exposats en un aparador
L'estanc que ha venut la butlleta premiada ha rebut moltíssimes visites i trucades dels mitjans | EP

Els habitants de Lleó han fet múltiples visites a l'establiment per a tenir més informació. A més, les sobtades trucades dels mitjans de comunicació interessats en la butlleta premiada han fet que a l'estanc no hagin pogut descansar ni un minut.

Una butlleta, una il·lusió

«Estem una mica desbordats», ha confessat Concepción. Tot i que aquest no és el primer premi que lliuren, tots els altres «semblen poca cosa» en comparació amb aquest últim.

La responsable de l'estanc ha aprofitat per a recordar que la funció del bitlletaire no només és vendre cupons o altres productes, és molt més que això. La part més emocionant d'aquesta feina és repartir il·lusió i fer feliços els clients.

Persones celebrant que han guanyat la loteria
La felicitat de guanyar la loteria és incomparable a qualsevol altra situació | GTRES

|Tant de bo arribin més premis com aquest, o fins i tot una mica més petits. Ens encantaria», ha admès amb determinació.

És difícil que s'arribi a conèixer la identitat de les persones premiades amb aquest Euromillones, ja que això els podria provocar alguna connotació negativa.

A Lleó no s'han quedat tot el botí

Tot i això, la butlleta premiada del nord-oest d'Espanya no ha sigut l'única que ha aconseguit una remuneració econòmica per al comprador.

Una única butlleta encertant de segona categoria validada a l'administració número 86 de Madrid, situada al carrer Príncipe de Vergara número 203, va ser compensada amb 418.527,23 euros.

Detall d'una butlleta de l'Euromillones, un bolígraf i una tassa de cafè
A Madrid també hi ha hagut una única butlleta premiada | Pixabay

Cal destacar que al proper sorteig de l'Euromillones es posaran en joc 17 milions d'euros, que seran per als encertants de primera categoria.

No obstant això, el rècord absolut a Europa el té un francès, que el mes d'octubre d'aquest mateix any va aconseguir un pot de 220 milions d'euros. El segon millor premi europeu el va aconseguir un suís al febrer, amb 210 milions.