Imatge d'un home amb mascareta durant el confinament del coronavirus

Detecten un nou i estrany símptoma de la variant Òmicron

El nou símptoma d'Òmicron se suma als ja coneguts com la fatiga, la pèrdua de gana o el mal de cap

A mesura que els dies passen, la variant Òmicron continua fent efecte i cada cop es detecten més casos a tot el món, fent que la psicosi sigui inevitable. Ho és, bàsicament, perquè encara no se'n pot fer res. L'únic remei? Esperar i resar perquè la vacuna sigui capaç de contrarestar els efectes de la nova soca.

I mentre això no passi només cal esperar. De fet, un dels avantatges d'estar en aquest compàs d'espera és que cada dia se saben més coses de la nova variant. Aixího exemplifica la darrera troballa dels metges: el 15% dels joves desenvolupen erupcions cutànies per la variant Òmicron.

Imatge d'una esquena amb erupció cutània
El 15% dels joves amb Òmicron desenvolupen erupcions cutànies | CEDIDA

Els joves desenvolupen un inusual símptoma

L'OMS ja en va alertar: la variant Òmicron «preocupa» i, per a més inri, van ratificar que les vacunes ofereixen una immunitat de tan sols sis mesos. Ara, a l'afirmació de l'organisme sanitari s'hi afegeix el descobriment del doctor David Lloyd, un metge de capçalera del nord de Londres.

Segons ell, els pacients joves ingressats per la variant Òmicron presenten símptomes com la fatiga (la majoria de casos), forts mals de cap o pèrdua de gana.

De fet, quan la variant Òmicron va sorgir a Sud-àfrica a mitjans de novembre, els metges sud-africans ja van alertar del patró comú d'aquesta variant. I és que, segons van descobrir, la majoria dels afectats eren pacients joves i que presentaven un símptoma comú: la fatiga.

Imatge d'un carrer a Nàpols amb diverses persones amb mascareta
Durant el Nadal hi ha moltes aglomeracions i haurem d'anar amb molt de compte | GTRES

«És un moment preocupant»

Davant d'això, el mateix doctor Lloyd ha anat més enllà declarant per a la 'BBC' que la variant Òmicron podria tenir efectes letals. «Esperem que no sigui tan mortal com la variant Delta», explica el metge en qüestió. «Esperem que puguem superar-ho, però és un moment preocupant», sentència Lloyd.

Els joves, els grans damnificats

I és que, segons la seva afectació, sembla que els joves són els grans damnificats per la darrera variant de la Covid, ja que sembla que afecta amb més contundència els joves.

Imatge de diversos sanitaris a l'Hospital Enfermera Isabel Zendal de Madrid el 22 de febrer del 2021.
Els ingressos de joves han crescut amb Òmicron | GTRES

De fet, a causa de l'esmentada variant, a Sud-àfrica han augmentat les hospitalitzacions de nens menors de 5 anys. «Estem veient un augment força gran d'ingressos a tots els grups d'edat. Però especialment dels menors de 5 anys», ha advertit la doctora Wassila Jassat, especialista en salut pública de l'Institut Nacional Sud-africà de Malalties Transmissibles (NICD).

Tot i això, cal tenir paciència i calma, perquè encara no se sap quin serà l'efecte de la variant Òmicron. De moment, però, només existeix la certesa que afecta la majoria de casos a la gent jove i que el principal símptoma és la fatiga. Això sí, cal tenir en compte també que les erupcions cutànies, el mal de cap o la pèrdua de gana són símptomes d'allò més comuns en aquesta variant.