Diversos nens i nenes, una d'elles amb la mà aixecada, en una aula.

Una escola catalana anuncia el seu tancament per sorpresa: 300 alumnes, sense centre

Polèmica al voltant de la decisió del col·legi concertat Boix de Badalona

Polèmica a la comunitat educativa a Badalona. I és que el Col·legi Boix d'aquesta localitat ha anunciat per sorpresa el tancament immediat del centre. Segons han explicat, el curs que ve ja no hi haurà classes i 300 alumnes es quedaran, d'un dia per l'altre, sense escola.

Com dèiem, la decisió ha generat molta polèmica. El Col·legi Boix és una escola concertada i des del centre justifiquen la decisió, carregant les culpes al fet que la Generalitat hagi retirat el concert per l'etapa Infantil. En tot cas, des del Departament d'Educació s'oposen a una decisió que afectaria a tots els alumnes del centre, també els de Primària i Secundària.

El col·legi Boix de Badalona anuncia que tanca d'un dia per l'altre

Aquesta escola concertada del barri de Bufalà de Badalona no obrirà les portes al setembre per al nou curs escolar. Almenys així ho ha explicat en un anunci sorpresa, en el qual explicava que tancava el centre i que no es reprendria l'activitat de cara al curs 2021-2022. Aquesta decisió afecta uns 300 alumnes, que es quedarien sense escola a l'espera de ser reubicats en altres centres.

Tot i això, no seran els únics perjudicats per la decisió. I és que la mesura afectaria també la vintena de docents que té el centre. Amb tot, des del Col·legi Boix justifiquen la mesura per la decisió del Departament d'Educació de retirar el concert de l'etapa Infantil després d'acumular anys amb un dèficit d'alumnes.

En una carta enviada a les famílies dels alumnes, el col·legi explica que la falta d'alumnes que ha tingut el centre en els darrers anys ha acabat passant factura. I és que la Generalitat ha decidit finalitzar l'ajut del concert que rebia aquesta escola pel cicle d'Infantil. I des del col·legi justifiquen que, sense aquests diners, l'escola «no és econòmicament viable i ha de tancar».

La Generalitat s'hi oposa

El Departament d'Educació s'oposa a la decisió del centre. De fet, asseguren han de complir amb el concert que tenen per a les etapes de Primària i Secundària. Des del Govern asseguren que l'escola, en tot cas, hauria de tancar de manera gradual i no dràsticament com han anunciat. En aquest sentit, des de la Conselleria i la direcció del centre ja estan mirant de trobar una solució que beneficiï totes les parts.

També s'ha interessat per trobar una sol·lució l'Ajuntament de Badalona, que parlarà amb totes les parts per mirar de «revertir el tancament» del centre. Així ho ha afirmat Xavier Garcia Albiol, batlle badaloní. 

Des de l'escola reclamen a Educació que no cancel·lin el concert tot i la falta d'alumnes. Afirmen que han treballat aquesta opció durant les darreres setmanes, així com buscar altres vies de finançament. Tot i això, tal com han informat des de la mateixa escola als pares dels alumnes, «no ho hem pogut aconseguir»