Bates escolars i motxilles penjades en el passadís de l'escola Cèsar August de Tarragona

Una escola d'educació especial tanca per un brot de coronavirus a Barcelona

Hi ha tres centres tancats al Barcelonès, l'Alt Empordà i el Bages, i es registren 3.258 positius als centres educatius

L'educació ha estat, des de l'inici de la pandèmia, un dels sectors més afectat. Des del primer dia de confinament i fins a gairebé set mesos després sense obrir les portes. Ara, i com porta passant des de l'inici del curs escolar, moltes escoles s'han vist obligades a tancar portes per haver registrat massa casos positius per Covid. 

Actualment, hi ha un total de tres centres tancats. Es tracten de l'Escola Coll de Gossem – ZER Tres Branques a Castellfollit del Boix, al Bages, la Llar d'Infants de Camallera, a Saus, Camallera i Llampaies, a l'Alt Empordà, i el Centre d'Educació Especial Guru, a Barcelona.

Aquesta última escola ha estat la que ha estat tancada més recentment. Es tracta d'un centre situat al barri de Sarrià a Barcelona, i està dedicat per educar a infants diagnosticats amb Trastorn de l'Espectre Autista. 

Primer centre del Bages en tancar per coronavirus

D'altra banda, l'Escola Coll de Gossem – ZER Tres Branques de Castellfollit del Boix és el primer centre de tota la comarca que ha hagut de tancar les portes a causa dels positius detectats. 

Tal com publica el mitjà digital 'Regió 7', s'ha de tenir en compte que es tracta d'una escola rural que funciona amb un sol grup-classe, el qual compta amb 20 alumnes. La directora del centre, Concepció López, va explicar al mitjà citat anteriorment que el personal docent — format per dos educadors amb dedicació total i un tercer compartit — es va realitzar els tests d'automostra proporcionats pel Departament d'Educació

Les proves es van prendre el dimarts, i l'endemà ja els van informar que un dels membres de l'equip havia donat positiu. Amb aquest únic infectat, per tant, ha estat necessari el confinament de l'escola completament. 

Pugen a 1.057 els grups escolars confinats

Els grups escolars confinats per Covid-19 són 1.057, 387 més que aquest divendres, segons les dades del Departament d'Educació. Representen l'1,47% del total. Hi ha 26.905 persones confinades, 8.869 més que en el darrer balanç: 25.379 alumnes (+8.442), 1.452 docents i personal d'administració i serveis (+398) i 74 de personal extern (+29).

En els darrers deu dies s'han confirmat 3.258 positius: 2.762 alumnes, 472 docents i personal d'administració i 24 de personal extern. Els positius acumulats són 38.891, 655 més que en el balanç anterior.