Neix l'Escola Oberta Doctor Frias, un paraigua d'activitats sobre salut a Reus

Es tracta d'una programació de xerrades, propostes lúdiques i col·loquis | Les activitats es duran a terme en equipaments municipals

La regidoria de Salut de l'Ajuntament de Reus ha posat en marxa una nova programació d'activitats sobre la matèria que van des de xerrades i col·loquis a presentacions literàries o propostes lúdiques. Tot plegat s'aplega sota el paraigua de la nova Escola Oberta de Salut Doctor Frias, una programació que es presenta, ara, de setembre a desembre, i que tindrà un segon conjunt de propostes entre febrer i juny.

La nova Escola Oberta de Salut

Després d'haver celebrat l'any Frias, el nom de l'il·lustre metge reusenc servirà perquè neixi aquesta nova Escola Oberta de Salut. Es tracta, segons la regidora de Salut de Reus, Noemí Llauradó, d'«un paraigua on la gent i les entitats creem el contingut en salut». Un dels objectius principals, segons ha explicat Noemí Llauradó, és «apoderar» la societat perquè prenguin consciència del que cadascú pot fer per si mateix en l'àmbit de la salut.

Noemí Llauradó i Maria José Aguilera, de l'Institut Pere Virgili
Noemí Llauradó i Maria José Aguilera, de l'Institut Pere Virgili | Jordi Olària

 

La programació de l'escola compta amb una subvenció econòmica d'uns 4.000 euros provinents de fons europeus. El projecte s'emmarca, a més, en la voluntat de l'Ajuntament d'anar introduint, fins al 2022, la salut en l'activitat de totes les regidories de l'Ajuntament de Reus. Aquest divendres s'ha presentat la programació de l'Escola entre setembre i desembre, i se'n preveu un altre semestre entre febrer i juny.

La programació de l'Escola Oberta de Salut Doctor Frias

En el primer cas les activitats comencen demà mateix, dissabte 29 de setembre, de dotze a dues del migdia a Cal Massó. S'hi durà a terme una sessió de monòlegs organitzada per l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili. Els joves investigadors de la institució exposaran, de manera amena, què és la recerca sanitària que duen a terme a l'Institut Pere Virgili.

La resta de programació contempla xerrades, activitats lúdiques o col·loquis on s'espera la participació del públic. Les activitats es durant a terme a equipaments municipals com els Centres Cívics, les Biblioteques o, en el cas d'aquesta sessió de monòlegs, a Cal Massó. D'aquesta manera s'aglutinaran activitats relacionades amb la salut que fins ara podien no estar-se programant o que no ho feien sota cap paraigua institucional concret.

La programació completa de l'Escola Oberta de Salut es pot consultar en aquest enllaç.