Pla general d'alumnes d'una escola fent cua per prendre'ls la temperatura.

Només una escola tancada per coronavirus a Catalunya

Així mateix, les dues escoles més que ahir romanien tancades ja han obert

Les escoles catalanes comptabilitzen aquest dimarts, 24 de novembre, 881 grups estables confinats —un 1,22% del total— i un centre tancat per brots de coronavirus, segons ha informat la Conselleria d'Educació de la Generalitat en una actualització de dades a partir del buidatge que cada centre introdueix en l'aplicació 'Traçacovid'. En comparació a ahir hi ha 89 grups escolars menys tancat, una xifra que ha anat en descens des de diversos dies consecutius. 

Obren les dues escoles que ahir estaven encara tancades

El centre tancat és l'Escola de Salàs del Pallars-ZER Pallars (Lleida), que representa el 0,02% del total de centres de Catalunya. Hi ha un total de 21.292 persones que pertanyen a la comunitat educativa en quarantena: 20.254 alumnes, 1.007 docents i personal intern, i 31 treballadors externs. Així mateix, de les tres escoles que ahir dilluns, 23 de novembre, estaven tancades, dues, l'Escola Bressol Municipal de Llívia a Lleida (Segrià) i l'Escola Salàs de Pallars-SER Pallars Jussà de Salàs de Pallars (Pallars Jussà), ja han obert les seves instal·lacions. 

Aquesta xifra de 21.292 suposa un descens de 1.956 confinats respecte a la comptabilitzada el dilluns, quan eren 23.248, i es registren grups confinats en 620 dels 5.104 centres catalans, en un 12,15% del total. Quant a positius des de l'inici del curs, hi ha 28.779 —103 més que els comptabilitzats el dilluns—: 25.918 d'alumnes, 2.601 de docents i personal intern, i 260 entre el personal extern.

D'altra banda, els centres educatius catalans han registrat 2.188 positius en els últims 10 dies: 1.994 entre els alumnes, 188 entre els docents i personal d'administració i serveis, i 6 entre el personal extern.

Oposicions a docent

La segona provada de les oposicions a docent està prevista per al 9 de gener, segons ha informat el Departament d'Educació a través del Tauler de l'aspirant. Aquesta prova estava prevista per aquesta tardor, però es va haver d'ajornar per la situació de la pandèmia. La Plataforma d'Interins Docents ha reclamat un cop més «que s'aturi de forma immediata» el procés o, com a mínim, s'ajorni fins a la primavera. En un comunicat, han afirmat que al gener podria començar una tercera onada i veu possible un nou ajornament provocant una situació «insostenible». El col·lectiu també ha apuntat que les mesures per fer les proves són «insuficients» atesa l'evolució del virus.