Les escoles de Barcelona i l'Hospitalet seran les primeres en fer cribratges massius

Es faran al voltant de 500.000 tests

Imatge del col·legi Reial Monestir de Santa Maria Isabel a Sarrià i Lesseps, a Barcelona
Imatge del col·legi Reial Monestir de Santa Maria Isabel a Sarrià i Lesseps, a Barcelona | Cedida

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha anunciat que els cribratges massius de les escoles començaran la setmana que ve a Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat. A hores d'ara, no ha especificat quins centres seran perquè s'està acabant d'estudiar. Malgrat això, la previsió és fer al voltant de 500.000 proves entre alumnes, professors i personal auxiliar en els pròxims dos mesos.

En una entrevista a TV3, Argimón ha assegurat que el «més raonable» és que si un alumne és positiu, els seus companys vagin a l'escola a fer-se la prova al col·legi, així s'evita col·lapsar els CAPs. D'altra banda, pel que fa a la mascareta, s'està plantejant la retirada als alumnes de primària de manera progressiva depenent de la situació epidemiològica de cada territori. Els primers a fer-ho podrien ser els estudiants de les Terres de l'Ebre.

Contractació de personal

Segons ha detallat Argimon, s'han contractat 400 persones per fer de gestores Covid-19 a les escoles i uns 110 infermers i auxiliars, així com 42 persones de l'administració i conductors. També ha enviat un missatge de tranquil·litat als pares dient que el millor que poden fer, si apareix un cas positiu a l'aula del fil, és actuar amb normalitat i a l'escola ja es faran els tests. «Més comoditat i evitem aglomeracions al CAP», ha indicat.

Malgrat això, ha reconegut que no sempre serà possible fer les proves a les escoles i que en alguna ocasió s'hauran de fer als Centres d'Atenció Primària (CAP). Sobre l'inici de curs, Argimon ha volgut deixar clar que està anant «bastant bé».

 

Catalunya registra 1.268 positius i 16 morts per coronavirus

Catalunya ha sumat 1.268 nous casos de covid-19 confirmats per PCR, elevant la xifra total als 127.027, segons l'últim balanç del Departament de Salut. Són 298 positius més que els reportats fa 24 hores. La xifra de casos amb totes les proves és de 150.809 (1.383 més en les últimes hores).

Des de l'inici de la pandèmia, han mort 13.221 persones per coronavirus a Catalunya, 16 més que en el darrer balanç. D'aquests, 8.031 han mort en un hospital o centre sociosanitari, 4.181 en una residència, 837 al seu domicili i 172 que no són classificables per manca d'informació.

Els ingressats als hospitals pugen en 6 persones i són ara 768. D'aquests, 135 estan a l'UCI, 1 més que fa 24 hores. El risc de rebrot puja centèsimes, de 150,91 a 151,13, mentre que la velocitat de propagació també ho fa lleugerament, de 0,90 a 0,91. Pel que fa a les residències d'avis, hi ha hagut fins ara un total de 18.013 persones que han donat positiu, de les quals 6.500 han mort i 38 es troben ingressades.


Comentaris

envia el comentari