Diverses noies i un noi a un classe de ballet clàssic

Les escoles de dansa denuncien el tancament de centres i reclamen fer les classes presencials

En un comunicat conjunt, el sector denuncia el tancament dels centres

Les noves mesures per intentar frenar l'expansió de la segona onada a Catalunya han posat en escac moltes empreses, esports i activitat. Després que diversos sectors ja s'hagin pronunciat al respecte, ara les escoles de dansa reclamen tornar a les aules per fer les classes presencials.

El sector denuncia el tancament dels centres i, en un comunicat conjunt, assegura que fer les classes en línia «no és una solució òptima ni per a professors ni per a alumnes». Per aquest motiu, exigeixen la reobertura de les escoles i denuncien que pateixen un «greuge comparatiu», ja que afirmen que les activitats de dansa en centres d'educació obligatòria, escoles d'estudis reglats i centres d'alt rendiment sí que poden mantenir l'activitat.

La queixa ve motivada després d'haver fet adaptacions en les classes i el centre. «Hem estat treballant sota les mateixes mesures de seguretat», es queixen, destacant que han adequat espais i reduït l'aforament, entre altres mesures. «Demanem que es reconegui la nostra activitat docent», conclouen. A més, les escoles també demanen «claredat» en la normativa i apunten que el risc de contagi al sector ha estat inferior a l'1%. Per això, consideren que el tancament és un «atac» contra el dret a l'educació i subratllen que té una repercussió «directa» sobre la salut i el benestar dels alumnes.

Demanen ajudes «sinceres i equivalents»

Els centres afirmen que han cercat «vies» per seguir al costat dels alumnes a través de classes en línia, però insisteixen que la docència de la dansa de forma telemàtica no és la millor opció. Per tot plegat, demanen l'activitat presencial i alhora reclamen unes ajudes «sinceres i equivalents» a l'esforç que han fet per mantenir-se.

Per una banda, en el comunicat els centres exigeixen una compensació econòmica al tancament, i per l'altra, demanen al Govern un pla d'ajudes directes i línies de subvencions accessibles a tots els professionals de la docència de la dansa, des dels directors dels centres de dansa i fins a les empreses en si per tal que es pugui cobrir un percentatge de la facturació, lloguers i nòmines.