Pla mitjà de la consellera de Salut, Alba Vergés, durant la roda de premsa, el 16 de juliol

Vergés diu que el toc de queda es prorrogarà i avisa: «No es pot córrer amb l'obertura de la restauració»

La consellera de Salut augura un Nadal «molt complicat» i insta a espaiar les trobades

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha donat per feta la pròrroga del toc de queda, que finalitza el període de 15 dies inicials aquest dilluns. «Continuarà segur», ha dit en declaracions a Ràdio 4, en el mateix moment que ha apuntat que s'allargaria 15 dies més. De la mateixa manera ha afirmat que miraran «de quina manera es prorroguen» la resta de mesures i en ser preguntada sobre la possibilitat d'una obertura parcial de la restauració, per exemple les terrasses, no ho ha descartat però ha alertat que «no es pot córrer».

D'altra banda, ha augurat un Nadal «molt complicat» pel que fa a la situació epidemiològica. Ha dit que els grans dinars s'hauran d'«evitar del tot» i ha instat a fer trobades reduïdes i espaiades en els dies.

Les restriccions, un martiri per a bars i restaurants

Bars i restaurants fan mans i mànigues per a poder reobrir. La situació pandèmica, però, els fa trobar sempre amb la negativa del Govern de Catalunya. D'intentar reobrir amb l'obligatorietat per als clients de dur mascareta en tot moment a posar un 'agent Covid' en cada restaurant, el sector intenta buscar solucions per a sortir del pou. 

El cert, però, és que la mesura els toca d'allò més i ahir ja van avisar que la perllongació de les restriccions podria arribar a suposar el tancament del 25% dels espais que tenen a Barcelona

Tot i això, la projecció no és optimista. I més, tenint en compte que ahir el govern espanyol no es va mossegar la llengua a l'hora d'analitzar la situació pandèmica a l'Estat. Ja que si bé és cert que les dades s'estabilitzen, també ho és que el ministre Salvador Illa va donar encara un marge de «dues o tres setmanes» per veure si es podien prendre decisions més dràstiques com el confinament domiciliari. Però de moment, la pilota continua a la teulada de les CCAA, i el Govern de la Generalitat encara té molt a dir-hi.