URGENT

🚨 Dos morts i diversos ferits en un atropellament massiu a Alemanya

URGENT

👉 Catalunya avançarà al tram 2 de la desescalada i aixecarà més restriccions dilluns

Les escoles obriran a Catalunya a partir de l'1 de juny

La reobertura dels centres, que serà no lectiva, anirà lligada a la fase 2 del desconfinament

Una de les aules de l'escola Marta Mata de Girona, buida el 21 d'abril del 2020

Les escoles reobriran a Catalunya quan les diverses regions sanitàries arribin a la fase 2 del desconfinament. L'obertura dels centres a les regions del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran, que presumiblement passaran a fase 2 —a manca de confirmació per part del govern espanyol— aquest dilluns, 25 de maig, es faria set dies més tard, el dilluns dia 1 de juny. D'aquesta manera, els centres d'aquestes zones, les primeres del país en arribar a la fase 2, tindrien set dies més per preparar la tornada a les aules.

Les escoles reobriran en fase 2

Ara bé, la reobertura en fase 2 serà, segons ha avançat aquest dimecres 'TV3', sense activitat lectiva. Les condicions de al reobertura passaran per organitzar grups reduïts, de fins a 13 alumnes a Primària i de 15 com a màxim a Secundària, i hauran de seguir oferint classes de manera telemàtica. Serà cada centre qui decideixi com aplica les mesures recomanades pel Departament d'Educació, que aquest migdia presentarà el conseller del ram, Josep Bargalló, en roda de premsa.

En el document que ha de presentar el conseller, també es fan recomanacions sobre les llars d'infants: s'hi diu que s'autoritzarà la seva reobertura sempre que es compleixin les necessàries mesures de prevenció i higiene, a més de les mesures d'adequació d'espais.

Comença el període presencial de preinscripció als centres catalans

Al mateix temps, les escoles i instituts catalans han començat la preinscripció presencial amb mesures d'higiene i de protecció per evitar contagis del coronavirus, com gel hidroalcohòlic o pantalles de separació a l'hora de fer els tràmits. El Departament d'Educació va obrir el procés de preinscripció per a l'educació infantil, primària i ESO de forma telemàtica el 13 de maig i ha rebut 103.452 sol·licituds en línia des que va començar el procés, segons dades d'aquest dimarts a les 12 del migdia. Ara s'hi afegeix la possibilitat de fer la preinscripció presencial fins aquest divendres, demanant cita prèvia als centres que les famílies escullin en primera opció per telèfon o per Internet.


Comentaris

envia el comentari