Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de Baba Vanga

Les espantoses profecies pel 2022 de la vident Baba Vanga

Per sort, no totes les prediccions per al 2021 s'han complert

Baba Vanga  va ser una reconeguda vident búlgara del segle passat. Va morir el 1996 a Sofia, la capital del país, el mateix dia que ella havia profetitzat, un 11 d'agost. Vangelia Pandeva Dimitrov assegurava que tenia habilitats paranormals i tenir la capacitat de veure el futur, tot i ser cega. Algunes de les seves prediccions van resultar esgarrifoses. El 1989 va predir l'atac de l'11-S a Nova York, alertant que «els germans nord-americans» caurien després de ser atacats pels ocells d'acer».

La vident és recordada per haver predit esdeveniments com la desintegració de la Unió Soviètica o el desastre de Txernòbil, encara que la seva gran fita va ser l'anunciació de la mort de Stalin. Va ser detinguda per aquesta pronúncia, però l'any següent va morir el mandatari soviètic. Encara avui, després de més de trenta anys des de la seva mort, les seves profecies continuen sent recordades i desperten l'atenció. Aquestes són les funestes prediccions de la búlgara per a l'any 2022.

Baba Vanga ha vaticinat esdeveniments fatals per al proper any

Continuant amb el seu pronòstic per al 2020, l'any que ve serà superat per una nova pandèmia, per la qual cosa es perllongarà l'anunciada «arribada d'una infecció que afectarà tothom i durant molt de temps». En aquest sentit, no sembla que s'equivoqués, després de descobrir-se la nova variant africana del coronavirus, òmicron.

Baba Vanga també va anunciar profunds canvis a nivell polític. Tot i que no es va complir l'assassinat de Putin, sí que sembla que, com havia anunciat per al 2018, que la Xina s'ha convertit en el nou gegant econòmic. En aquest sentit, continua latent la seva previsió sobre la destrucció dels Estats Units, immersos actualment en una greu crisi econòmica i social.

Primer pla de Baba Vanga
Baba Vanga va ser un reconeguda vident búlgara  | cedida

En cas contrari, resulta més positiu, però també enigmàtic, el seu altre missatge per al 2022. Per exemple, va predir que «la dona serà 'humana'», cosa que molts han vinculat a l'auge dels moviments feministes i de la lluita per la igualtat de gènere. A més, també va profetitzar un «canvi lleuger» a l'òrbita de la Terra per al 2023, les conseqüències del qual són impossibles d'endevinar.

No totes les prediccions de la vident búlgara per al 2021 es van complir

Tot i això, no sempre s'han complert les prediccions de Baba Vanga. Va anunciar una Guerra Mundial entre novembre de 2010 i octubre de 2014, en què s'usarien armes nuclears, cosa que, per sort, no va arribar a esdevenir. Derivat d'aquesta guerra, es produiria, segons ella. una pluja radioactiva a l'hemisferi nord, que obligaria els europeus a abandonar la Terra.

Seria llavors quan els musulmans havien d'atacar amb guerres químiques, que haurien generat greus malalties. Seguint aquesta cadena de successos, l'any 2016 el continent europeu s'hauria quedat gairebé desert. De nou, per sort, en aquest cas Baba Vanga es va equivocar. Almenys, pel que fa a les dates.

La llegenda de Baba Vanga: la profeta invident que predia el futur

Les capacitats com a vident de Baba Vanga van néixer en paral·lel a la seva ceguesa. Segons ella mateixa, de petita un tornado la va aixecar a l'aire i la va llançar a un camp proper. Quan va ser trobada, tenia els ulls coberts de sorra i pols i va ser incapaç d'obrir-los del dolor. Després, va perdre de manera gradual i definitiva la vista.

Imatge d'un cel estrellat i una persona observant-lo
Segons la vident búlgara, el món s'acabarà el 5079 | Arxiu

Entre els episodis destacats de la seva biografia, hi ha la mort del seu germà Vasil. Va ser trobat mort d'un tret i amb signes de tortura després d'una festa. La seva fama va créixer tant que va arribar a assessorar el president de Bulgària, feina en què va ser molt qüestionada. El documental 'Vanga: The visible and invisible world', de l'any 2011, va intentar reunir tot allò que se sap d'aquesta figura.

Ara bé, podem estar tranquils. Per a la vident, el món no col·lapsarà, almenys fins a l'any 5079. Caldrà estar atents per comprovar si, aleshores, l'humà viu en un altre sistema solar o ha arribat a assolir la immortalitat, altres de les fascinants prediccions de la mèdium.