Espanya segueix sumant nous brots: ja se'n registren més de 100

El ministre Salvador Illa fa una crida a la calma després de la gravetat de l'assumpte

Personal de l'hospital de Porta de l'Ferro de Madrid
Espanya segueix sumant nous brots | Catalunya Diari

Espanya està vivint un augment significatiu de casos de Covid-19 a causa dels brotsactius en nombroses comunitats autònomes. Algunes comunitats com Extremadura, Catalunya, Galícia i País Basc (Ordizia) han decretat l'ús obligatori de la mascareta en espais públics, independentment de si es pot mantenir la distància de seguretat o no.

Les comunitats segueixen notificant nous brots de coronavirus, que ja arriben a més de cent a tot Espanya, i entre els que més preocupen segueixen estant els de Lleida, on hi ha localitzats una vintena de focus, i els de Galícia i el País Basc, ja que aquest 12J viuran una jornada d'eleccions autonòmiques inèdites.

Illa assegura que els brots seran inevitables

El nombre de focus de contagi actius ho ha notificat aquest dissabte el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que durant la seva participació en el Consell Nacional del PSC ha assegurat que els brots seran inevitables «mentre no es disposi d'una vacuna o tractament». El ministre ha fet una crida a la prudència en el territori més castigat avui dia per l'epidèmia, Catalunya, segons informa 'Efe'.

La recomanació de totes les autoritats és clara: respectar i complir al peu de la lletra totes les mesures de seguretat i no abaixar la guàrdia ja que, com s'ha pogut comprovar, el virus encara segueix entre nosaltres i no està per a res erradicat. El Ministeri de Seguretat ha volgut recordar als joves la importància de complir amb totes les mesures en tots els espais públics.

Preocupació pels asimptomàtics

Fernando Simón també ha explicat aquesta setmana que més del 60 per cent del total de nous casos diagnosticats per coronavirus  són asimptomàtics i en les zones d'Espanya on hi ha brots gairebé el 70 per cent es detecten com asimptomàtics. Aquesta notícia és preocupant, ja que al no tindre símptomes és molt més difícil diagnosticar i investigar.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries va voler confirmar que en els últims dies s'han notificat un total de 49.210 casos sospitosos, amb alguna simptomatologia. D'ells, se'ls ha fet una prova PCR entre el 96,5 per cent i el 97,5 per cent.

Quant als temps de capacitat de detecció, ha ressaltat que «segueixen sent molt bons», ja que romanen entre les 48 i les 72 hores els temps de diagnòstic. El que més preocupa ara mateix és el que està passant a Lleida.

L'última hora és que l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida té previst obrir la tercera planta per pacients amb Covid-19 en les pròximes hores, segons ha afirmat el director de l'Institut Català, Ramon Sentís.


Comentaris

envia el comentari