Espanya baixa dels 100 morts diaris per coronavirus per primer cop en 2 mesos

Sánchez ho ha anunciat en una reunió amb els líders autonòmics

Personal sanitari de l'hospital Puerta del Hierro de Madrid
Espanya baixa dels 100 morts diaris per coronavirus per primer cop en 2 mesos | Espana Diario

Espanya hauria sumat en les últimes 24 hores 87 morts per coronavirus. Així ho ha comunicat Pedro Sánchez en una reunió telemàtica aquest mateix matí amb els líders de les diferents autonomies espanyoles. Es tracta de la xifra més baixa de morts des del 15 de març, dia en què va entrar en vigor l'estat d'alarma. 

En total, a Espanya han mort 27.650 persones amb coronavirus. Tot i això, Sánchez veu aquestes noves dades amb esperança, justament el dia abans que gairebé tot el país, excepte Barcelona, Madrid i zones de Castella i Lleó, ja estarà a la Fase 1 de la desescalada. 

Pel que fa als nous contagis, s'han comptabilitzat 421 nous casos, menys que els 539 de dissabte, amb un increment en les hospitalitzacions del 0,18% i d'un 0,3% en l'augment d'ingressos a les UCI.

Setmana irregular de pujades i baixades en les xifres

És important esmentar que en els últims dies els contagis a Espanya havien anat pujant dia a dia, encara que de forma lleu, excepte en el dia d'ahir. Dimecres passat, per exemple, es van sumar 439 casos, el dijous van ser 506 i divendres 549 contagis. No obstant això, ahir dissabte, les dades van marcar que els contagiats en les anteriors 24 hores havien estat 539, és a dir, 10 menys que el dia anterior. 

Pel que fa a les defuncions, en els últims dies han estat força més irregulars, doncs, mentre que de dimecres a dijous morts diàries van augmentar, de 184 el primer dia a 217 el segon, divendres van baixar, i es van sumar bastants menys víctimes de coronavirus en 24 hores, concretament 138. Les dades de dissabte van tornar a marcar una baixada i les defuncions diàries es van quedar en 102, una de les xifres més baixes de les últimes setmanes.


Comentaris

envia el comentari