Centre comercial

Espanya canvia la garantia de tot el que comprem: Les 3 novetats de la nova llei

Amb aquestes modificacions, els consumidors tindran més opcions de satisfer els seus interessos

Aquesta setmana arriba a la seva fi el curs polític al nostre país, amb l'últim ple extraordinari al Congrés per liquidar les últimes qüestions. Aquesta etapa ha donat molt de si políticament i han estat diverses les lleis que hem vist aprovar al llarg d'aquest període. Ha estat el primer 'curs' complet del mandat i algunes de les qüestions aprovades tenen incidència directa en la vida de la ciutadania.

La Llei de Garanties, una de les novetats importants del curs polític a Espanya

Des de la llei d'eutanàsia fins a l'aplicació del segon estat d'alarma, han estat diverses les qüestions que han captat el focus mediàtic. Però n'hi ha altres, potser no tan conegudes, que tenen una incidència destacable en la ciutadania del nostre país. És el cas de la nova Llei de Garanties, que presenta novetats importants sobre la nostra faceta com a consumidors.

Encara que la seva aprovació, a finals del passat mes d'abril, no va gaudir d'excessiva atenció mediàtica, la veritat és que la Llei de Garanties repercutirà en les nostres vides quotidianes. Els seus efectes encara no són aplicables, sinó que entraran en vigor l'1 de gener de 2022. Però és bo que coneguem els detalls que recull el nou text legal, les noves regles de joc amb les quals «jugarem» els consumidors en un marge de pocs mesos.

Repassem, doncs, algunes de les novetats més destacades que significarà l'aplicació d'aquesta llei al nostre país.

Les garanties passen de dos a tres anys

De tots és sabut que els productes que comprem el dia d'avui a Espanya gaudeixen d'una garantia de dos anys. Doncs bé, aquest període augmentarà fins als tres anys a partir de 2022. Només hi ha una excepció: els productes o serveis digitals seguiran tenint una garantia de dos anys, com fins ara.

En el cas que un producte es faci malbé durant el període de garantia, dins d'aquests tres anys, serà el mateix consumidor qui triï què fer. Tindrà dues opcions, òbviament: exigir que l'hi reparin o que el substitueixin per un de nou. La novetat és que aquesta decisió recau ara en el venedor, però a partir de 2022 serà exclusivament del comprador: més drets per als consumidors.

L'obligació de peces de reparació serà de deu anys, i no de cinc com fins ara

Però les novetats no es queden tan sols aquí. El dia d'avui, quan un producte deixa de fabricar-se, l'empresa fabricant està obligada a disposar de peces de recanvi durant un període de cinc anys. Amb la nova llei, aquest període s'ampliarà al doble: disposarem com a consumidors de peces de reparació per un temps de fins a deu anys.

D'aquesta manera, es busca combatre els efectes de l'anomenada obsolescència programada i fomentar la prolongació de la vida útil dels productes. Durant deu anys, doncs, serà possible reparar un objecte que hàgim comprat i que ja no es trobi al mercat.

En els casos de disconformitat en l'entrega, el client no haurà de justificar res

La tercera novetat rellevant de la nova Llei de Garanties es troba en el moment del lliurament. Amb la seva entrada en vigor el gener del 2022, el consumidor ja no haurà de justificar res si està disconforme amb el producte que li donen en el moment de l'entrega. Amb el seu rebuig serà suficient i, si el venedor vol defensar els seus drets, haurà de demostrar que aquesta disconformitat no existia en el moment en què es va produir la compra.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.