Oficials de quarentena desinfectant una residència d'estudiants a Gwangju, a la Xina

Espanya no preveu «tancar fronteres» pels casos de coronavirus a Itàlia

El director del centre de coordinació d'alertes i emergències sanitàries admet que caldrà «més cautela»

El director del centre de coordinació d'alertes i emergències sanitàries del govern espanyol, Fernando Simón, ha assegurat aquest diumenge que Espanya «no es planteja tancar fronteres» pels casos de coronavirus a Itàlia, on han mort dues persones. En una roda de premsa a Madrid, Simón ha afirmat que davant de la situació italiana cal «més cautela» i «actuar ràpidament» si s'identifica algun cas de Covid-19. 

Amb tot, ha remarcat que actualment no hi ha cap cas de coronavirus «en investigació» en territori espanyol malgrat la «inquietud» que genera Itàlia. L'expert ha volgut enviar un missatge de «tranquil·litat» als ciutadans, i ha explicat que dilluns hi haurà una reunió per valorar la situació i les «zones de risc».

Es podrien arribar a imposar mesures «molt estrictes»

Segons ha explicat Simón, el govern espanyol treballa de forma «coordinada» amb l'OMS i les autoritats de la Unió Europea, i per ara no hi ha cap intenció de tancar fronteres. A més, sí que ha admès que les mesures decretades fins ara a Itàlia són «molt estrictes», i es podrien arribar a aplicar a Espanya si s'arribés a una situació similar a la del país veí.

El govern italià ha demanat el confinament d'una desena de municipis afectats pel coronavirus, on hi ha hagut més casos de contagis, al nord del país. Per Simón les mesures són les «adequades» per evitar la propagació del virus.

També et pot interessar...