El ministre de Sanitat, Salvador Illa, posant-se la mascareta en una roda de premsa a Madrid

Espanya podria disposar de tres milions de dosis de la vacuna contra la Covid-19 al desembre

Els col·lectius de risc seran els primers a vacunar-se amb dues dosis per persona

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat aquest dilluns que l’estat disposarà de 3 milions de vacunes contra la Covid-19 al desembre. En un simposi organitzat per ‘El Español’ ha apuntat que aquests tres milions de vacunes suposen el 10% del total de 30 milions que la Unió Europea adquirirà sempre que superin les proves i anàlisis clínics amb garanties.

Cada persona necessita dues dosis de la vacuna

Serviran per vacunar 1,5 milions de persones perquè calen dues dosis, però a partir de gener, segons el ministre, hi haurà un «subministrament regular» per part d’aquestes empreses i d’altres.

Segons el ministre, els tres milions inicials sortiran dels laboratoris que treballen en el desenvolupament de la vacuna de la Universitat d’Oxford i la companyia AstraZeneca, que és la que té els assajos més avançats, però en total Europa comprarà vacunes a entre 7 i 9 desenvolupadors. Els primers que la rebran, ha apuntat Illa, seran els col·lectius de més risc i els que treballen amb els grups vulnerables.

El govern espanyol confia en un «efecte rebot» en el turisme amb la vacuna

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, es va mostrar confiada diumenge que hi haurà un «efecte rebot» en el turisme quan hi hagi una vacuna contra la Covid-19. En una entrevista a 'La Vanguardia', Maroto ja va avançar que esperen tenir una vacuna entre finals d'any i principis del 2021 i preveu que serà aleshores quan el sector es «començarà a recuperar».

A parer seu, la situació actual és «tan desastrosa» que serà «molt difícil recuperar el volum» de turistes «tot i que s'obrin corredors». De fet, reconeix que l'impacte en el PIB serà més gran que a altres països com Alemanya, però és optimista de cara al futur a mitjà termini perquè «la cadena de valor del turisme s'engreixa molt ràpidament».

La ministra recorda que el 2008 el turístic va ser el que es va recuperar abans i que va tirar de la resta. Segons ella, «durant el 2020 ens resta, però el 2021 i els anys següents tindrà un efecte positiu» el turisme en l'economia espanyola.