Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una habitació d'hospital amb sanitaris atenent un pacient

Espanya suma la pitjor xifra de defuncions per covid-19 en mesos

201 persones haurien perdut la vida aquest cap de setmana per coronavirus

Les dades que ha proporcionat Sanitat són clares, les morts a conseqüència del coronavirus a Espanya segueixen preocupant.

És cert que actualment no moren tantes persones com durant les primeres onades, però, malgrat les vacunes, encara hi ha defuncions.

No només això, sinó que ahir es va registrar una de les pitjors dades de morts des de fa bastants mesos.

Sanitat va comunicar un total de 201 morts per coronavirus a tot Espanya durant el cap de setmana. Es tracta de la xifra més alta de morts en un cap de setmana des que es va iniciar la cinquena onada, a finals de juny.

Així doncs, es tracta d'una dada que no crida a l'optimisme. Podria ser que fos un augment puntual, així que caldrà veure com evolucionen les xifres en les properes setmanes.

Cal esmentar que els últims set dies la xifra total de morts ha arribat gairebé als 400. 398 persones han mort aquesta última setmana a tot el país pel virus.

La comunitat en la qual més morts hi ha hagut ha estat Andalusia, amb 75, darrere va Madrid, amb 65, i després la Comunitat Valenciana, amb 42.

Tot això fa pujar el total de morts a Espanya, on des de l'inici de la pandèmia se n'han registrat 83.136. Fins ara, les comunitats on més decessos hi ha hagut són Madrid (15.754), Catalunya (15.062) i Andalusia (10.514) 

 

Baixa la incidència

D'altra banda, sembla que la resta d'indicadors de la pandèmia avancen a bon ritme. I aquestes últimes setmanes hem vist com la incidència acumulada i els contagis han anat descendint.

La tendència dels últims dies segueix sent aquesta. Segons les dades de Sanitat, la incidència acumulada durant les últimes dues setmanes per cada 100.000 habitants aquest dilluns se situava a 317,36 punts.

Això suposa un descens bastant pronunciat de la incidència des de divendres, quan la dada era de 345,18. És a dir, de divendres a dilluns hi ha hagut una baixada de més de 27 punts.

No obstant això, cal esmentar que algunes comunitats no han seguit aquesta tendència. És el cas d'Extremadura i Melilla, on ha augmentat la incidència.

D'altra banda, la xifra de contagis que s'ha registrat aquest cap de setmana a tot Espanya ha estat de més de 23.000, una xifra inferior a la que es va registrar el cap de setmana passat, quan es van superar els 25.700 contagis.

Andalusia ja sap quan acabarà la vacunació

Una de les coses que aquests últims mesos ha ajudat a fer baixar la dada de morts, així com la de pacients que han passat símptomes greus del coronavirus, ha estat la vacunació.

Sabem que la vacuna no evita el contagi ni elimina al 100% la possibilitat de patir símptomes greus, però és de gran ajuda.

En pocs mesos s'han fet passos de gegant en l'administració de les vacunes i s'ha arribat a xifres d'immunitat bastant altes. De fet, hi ha comunitats que ja parlen de quan arribarà la fi de la campanya de vacunació.

Andalusia ha estat la primera a parlar-ne. El coordinador del programa de vacunació contra la covid-19 de la Conselleria de Salut i Famílies, David Moreno, ha informat que la fi de la campanya de vacunació serà a la segona quinzena de setembre.

Cal esmentar que això és sense tenir en compte els menors de 12 anys, als quals, de moment, no se'ls està oferint la possibilitat de vacunar-se.

Malgrat que el final de la vacunació ja es vegi més a prop, hi ha una altra cosa que cal tenir en compte: els països ja es plantegen una tercera dosi de reforç.

El coordinador també ha parlat sobre això, i ha afirmat que «és una cosa que molt probablement ocorrerà en els pròxims mesos», tot i que es planteja més aviat per a les persones més vulnerables.