Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Alex Evans jugador de Rugby

Mor Alex, jugador de rubgi de només 31 anys: «Es podria haver salvat»

Els seus familiars afirmen que els recursos mèdics li haurien pogut salvar la vida

Alex Evans, jugador de rugbi gal·lès, va morir dissabte passat a 31 anys després de patir un infart. Els seus familiars es troben consternats amb les instal·lacions mèdiques de l'estadi.

Tots els llocs laborals comporten una sèrie de riscos que posen en perill la integritat dels treballadors. En la majoria de casos, els centres de treball compten amb els recursos mèdics necessaris per fer front a qualsevol situació.

En alguns casos, la manca de recursos pot causar conseqüències dràstiques. Com ara la mort de Paquirri, que després de patir una cornada, les instal·lacions de la plaça no el van poder atendre. 

Aquest passat cap de setmana les negligències s'han tornat a emportar una vida. És el cas d'Alex Evans, que es va desplomar a terra després d'una carrera i ningú el va poder reanimar.

Alex Evans, una tràgica mort a causa de l'escassetat de recursos

El passat dissabte 21 d'agost es va jugar un partit de rugbi entre els equips Cwmllynfell RFC i el Crynant, a Gal·les. Durant la mitja part i després d'una carrera espectacular, els fets es van capgirar i els espectadors van quedar bocabadats.

El jugador gal·lès va caure desplomat a terra, generant un gran enrenou entre els presents. De sobte, l'estadi es va omplir d'incertesa i por. Els serveis mèdics i les ambulàncies es van posar en marxa ràpidament i van arribar gairebé a l'instant.

Desgraciadament, els sanitaris no van poder fer res. Va morir poc després de caure a terra a causa d'un infart de miocardi després del gran esforç que va realitzar.

Altres fonts afirmen que era un problema que portava arrossegant un temps i que, malgrat els tractaments, finalment es va morir. Altres, en canvi, afirmen que el seu estat de salut era perfecte i no entenen res.

Amb tot, els seus companys d'equip li han fet un homenatge a través de les xarxes.

Amb el missatge transmeten l'impacte de la mort del seu company i la tristesa que ha inundat l'equip i l'afició. «Hem perdut un germà, dins i fora del camp. Vola molt alt».

El tràgic destí d'Alex ha tornat a obrir un debat que fa anys que preocupa el sector esportiu del Regne Unit. Tant la família com els professionals denuncien l'escassetat de recursos mèdics que podrien haver-li salvat la vida.

De fet, diuen que en l'estadi no hi havia desfibril·lador. Aquest recurs sanitari hauria facilitat la reanimació del jugador i li hauria donat més possibilitats de sobreviure.

L'esdeveniment ha despertat una mobilització perquè els estadis esportius comptin amb tot el material possible per evitar aquestes situacions. Tom Giffard, membre del parlament anglès en representació de Gal·les, ha assegurat que presentarà una proposta per posar fi a aquesta situació.

A més, ha assegurat que lluitarà perquè tots els clubs del país comptin amb els recursos necessaris i les mesures sanitàries oportunes. Tot i que aquesta proposta encara trigarà un temps a ser confirmada i aprovada, però és molt important per evitar successos com el d'Alex.

Malauradament, no és el primer ni serà l'últim cop que passi una cosa semblant. El fatal destí d'Alex pot servir perquè tots els estadis del món treballin per aconseguir incloure l'equipament necessari.