Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mà sostenint molts bitllets de 50 euros en forma de ventall

Els espanyols que cobraran el 100% de la pensió encara que es jubilin als 60 anys

Revelem els requisits per cobrar la totalitat de la pensió

Gran notícia per a aquells treballadors que vulguin acollir-se a la jubilació anticipada, un punt d'inflexió a la seva vida per deixar totes les seves obligacions laborals per sempre en un calaix.

Això sí, molts dels que volen accedir-hi s'emporten un bon disgust quan tenen constància de les reduccions que patiran les pensions en jubilar-se abans d'hora. Tanmateix, hi ha certes categories professionals on, malgrat deixar de treballar als 60 anys, pots cobrar el 100 % de la pensió sense problema.

Els jubilats prematurs que poden obtenir el 100 % de la pensió

Aquestes categories són les que s'engloben dins del Règim de Classes Passives. Entre els treballadors que es troben en aquest règim podem trobar els funcionaris de carrera i pràctiques de l'Administració General de l'Estat.

Dues persones grans revisant un document i rient
Les persones que hagin estat funcionàries durant 30 anys poden cobrar la totalitat de la pensió. | Getty Images

A més, en aquest grup igualment hi ha els funcionaris d'Administració de Justícia, de les Corts Generals i d'altres òrgans constitucionals de l'Estat, així com els presidents, exvicepresidents i exministres del govern espanyol.

I no només parlem d'aquests grups, sinó que també es poden beneficiar del 100 % de la pensió els funcionaris que han estat destinats a altres comunitats autònomes. També passa el mateix amb els militars de carrera, complement, tropa i marineria professional. Alhora, també entren en aquesta categoria els cavallers cadets i els alumnes i aspirants de les escoles i acadèmies militars.

Els requisits per cobrar el 100 % de la pensió després de jubilar-se als 60

Això sí, totes aquestes categories professionals han de complir certs requisits per cobrar la totalitat de la pensió. En primer lloc, han d'haver cotitzat com a mínim 35 anys de la seva vida i, d'aquests 35 anys, com a mínim 30 s'han d'acreditar com a servei efectiu a l'Estat.

La veritat és que estem parlant d'una edat de jubilació que escurça en un lustre la seva edat habitual. Tot i que és cert que és més gran que el període que ens deixa accedir a la jubilació voluntària i involuntària, la gran pregunta és… Com podem acreditar els anys al servei del país? I per respondre-la només cal ressenyar les cotitzacions a altres règims de la Seguretat Social. Això sí, és imperiosament necessari que els cinc anys previs a la jubilació estiguin dins del Règim de Classes Passives.

Un home gran amb una tauleta, una llibreta i un llapis
La quantitat de la pensió variarà segons les categories professionals. | Getty Images

Les quantitats que cobren els pensionistes que es jubilen als 60

D'altra banda, aquestes serien les quanties de la pensió per a aquells que volen accedir a la jubilació anticipada. De menor a major quantitat, si acreditem 30 anys cotitzats, es cobrarà el 81,73 % de la base reguladora. Per exemple, als 32 anys es cobrarà el 89,04 % i, als 35 anys de servei a l'Estat, s'aconseguirà obtenir el 100 % de la jubilació.

Pel que fa a les quantitats, aquestes tenen molt a veure amb els salaris de les categories professionals esmentades. En primer lloc, estarien els més bàsics, el grup E, amb 19.605,93 € a l'any. Al grup C, la quantitat versaria entre 29.065,98 € i 22.996 € a l'any. Pel que fa al grup B, estem parlant de 33.139,86 €. Els del subgrup A2 cobren uns salaris de 37.845,48 €. Finalment, al subgrup A1 el salari és de 48.086,76 €.