Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de les mans d'una persona gran i la imatge de diversos bitllets d'euros al costat

Els espanyols a qui la Seguretat Social recomana endarrerir la jubilació

La Seguretat Social avisa que les persones que sol·licitin una jubilació demorada rebran grans beneficis

Quan arribem aproximadament als 60 anys, ja comencem a pensar en la jubilació. Actualment, ens podem jubilar amb 65 anys, o amb 66 anys i quatre mesos, segons la cotització. Clarament, no haver de treballar i que la seguretat social ens garanteixi una pensió, és una cosa que a totes les persones ens va bé.

Tot i això, moltes vegades anticipar-se pot perjudicar-nos més que afavorir-nos. És per això que la Seguretat Social, a través del seu perfil a X (abans Twitter), ha explicat els avantatges que pot tenir sol·licitar una jubilació demorada.

Quins beneficis ens aporta una jubilació demorada?

Per sol·licitar la jubilació demorada, els requisits són que hem complert l'edat ordinària de jubilació i tenir cotitzats almenys 15 anys a la seguretat social. Els seus beneficis són els següents:

- Un percentatge addicional del 4% per cada any complet cotitzat després de complir l'edat ordinària, fet que suposarà un augment de la quantia de la pensió. Aquesta quantitat de diners es rebrà una vegada que la persona es jubili.

- Una quantitat a tant alçat per any cotitzat, que dependrà dels anys que s'hagi cotitzat quan s'arribi a l'edat de jubilació, i que va des dels 5.000 als 12.000 euros aproximadament.

Es pot optar per rebre un pagament únic quan s'accedeix a la jubilació. La quantia d'aquest xec varia en funció dels anys de cotització acreditats a la data en què es va complir l'edat de jubilació ordinària.

- Una combinació dels anteriors, en aquest cas, s'hauria de veure cada cas de manera particular.

Exemple dels beneficis d'una jubilació demorada per a una persona que ha cotitzat 35 anys

Suposem que una persona té una pensió inicial de 1.500 €, però decideix endarrerir la jubilació durant dos anys per rebre beneficis:

Beneficis per a una persona, segons l'opció que escolliu, que ha cotitzat 35 anys

Opció

Beneficis

Primera

En jubilar-se, la pensió s'incrementaria 120 euros al mes

Segona

En jubilar-se, el jubilat rep un pagament extraordinari de 15.414 euros

Tercera

- En jubilar-se, rep un pagament extraordinari de 7.707 euros
- La pensió s'incrementa 60 euros al mes

- Amb l'opció 1, en jubilar-se la pensió s'incrementaria en 120 euros al mes.

- Amb l'opció 2, en jubilar-se rep un pagament extraordinari de 15.414 euros.

- Amb l'opció 3, en jubilar-se rep un pagament extraordinari de 7.707 euros i la pensió s'incrementa en 60 euros al mes. És a dir, un increment del 4% pel primer any i 7.707 euros pel segon any que ha endarrerit la seva edat de jubilació.

Per tot això, si estàs pensant a jubilar-te, potser t'interessa acollir-te a la jubilació demorada. Això també dependrà de la feina de cada persona i les ganes que cadascú tingui de jubilar-se i descansar.