Imatge d'una sortida de sol a Verges, Baix Empordà

Cap de setmana primaveral amb sol i temperatures de més de 20º

El dia més càlid serà dissabte i tindrem dues jornades per aprofitar a l’aire lliure amb mànigues de camisa. La propera setmana torna l’ambient de final d’hivern amb alguns xàfecs

El temps torna a portar-nos els millors ingredients per gaudir de l’aire lliure aquest cap de setmana, i ja en van uns quants de seguits. L’ambient d’avançada primavera torna els propers dies i, tant dissabte com diumenge, el sol dominarà arreu amb temperatures que encara pujaran una mica més, especialment dissabte, amb la majoria del país pel damunt dels 20º.

CatalunyaMeteo: La previsió meteorològica, amb Xavi Segura (14/06/2019)

Pel que fa a l’estat del cel, el sol radiant dominarà a tot arreu amb el permís del pas d’algunes bandes de núvols alts i prims que diumenge poden ser una mica més freqüents al nord-oest de Catalunya. A més, no es descarta que a primera i última hora hi hagi alguns núvols baixos poc importants a la costa i en fondalades interiors que es dissiparan ràpidament. Cal destacar, però, que alguns mapes donen alguns ruixats diumenge a la tarda i vespre al Pirineu i nord-est. Un extrem que, ara per ara, sembla poc probable però que es pot acabar donant. 

El vent de garbí es reforçarà a la costa entre dissabte a la tarda i diumenge,  localment intens a la Costa Brava. A partir de diumenge a la tarda, entrarà una mica de mestral a les Terres de l’Ebre i la tramuntana es reforçarà amb ganes a l’Empordà.   

Mapes de previsió per aquest cap de setmana
Mapes de previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

Temperatures cap amunt, especialment dissabte

Si ens fixem en les temperatures, tiraran clarament cap amunt ja a partir de divendres, però tocaran sostre dissabte, quan l’entrada d’una massa d’aire més càlid farà que la majoria de màximes es moguin entre els 20º i 25º, mentre que diumenge quedarien un pel més curtes. Poden ser localment més altes a Ponent i a la vall de l’Ebre.

Pel que fa a les mínimes, pujaran més també amb un fred molt suportable a primera hora. De fet, les glaçades seran escasses i tan sols n’hi haurà a les valls del Pirineu. la majoria de valors nocturns es mouran entre 1º i 6º a l’interior, 4º i 9º al prelitoral i entre 7º i 12º a la costa.

Cap a un ambient més hivernal la propera setmana

Diumenge ja baixaran una mica les temperatures, però la patacada vindrà a partir de dilluns, quan l’entrada d’aire més fred del nord farà que els termòmetres baixin clarament  i tornem a tenir un ambient de final d’hivern al llarg d’uns quants dies. Torbarà a nevar a la cara nord del Pirineu de forma feble, mentre que cauran alguns xàfecs dispersos a diverses comarques, especialment dilluns a la tarda i matinada de dimarts, amb vent als dos extrems del país.