La tradició més solidària de Pau Gasol: visita nens hospitalitzats de les ciutats on viu

El famós jugador català va explicar ahir en ‘Lenyendas’ que s’afilia als hospitals pediàtrics de cada ciutat on juga

Pau Gasol amb un nen
Pau Gasol visita sempre els nens hospitalitzats a les ciutats on viu per la seva feina | Cedida

Pau Gasol és molt conegut pel seu joc, per dur des de l’any 2001 a l’NBA, per guanyar lligues, un Mundial, tres medalles olímpiques i tres Eurobaskets amb la selecció espanyola, entre d’altres. Però el jugador de Sant Boi no només és conegut per això, sinó que també destaca per la seva cara més solidària. A cada ciutat on juga, curiosament, Gasol demana saber quins són els hospitals pediàtrics més importants de la ciutat, per poder-se afiliar i visitar als pacients de forma regular.

Així ho explica ell mateix en ‘Leyendas’ en nou programa de DMAX que es va emetre ahir i on Quique Peinado comparteix el dia a dia amb referents esportius espanyols per apropar-los a l’espectador. En el programa Gasol obre les seves portes de la casa de San Antonio a Peinado. Entre els temes que més han destacat hi ha aquesta curiosa tradició del pivot espanyol.

Cal recordar que, el nou jugador dels Bucks, va començar la carrera de medicina però la va haver de deixar per no poder-ho compaginar amb el bàsquet, per això aposta per realitzar aquesta bonica tasca en els hospitals de les ciutats on treballa. A més Pau Gasol i el seu germà Marc tenen la ‘Gasol Foundation’ per lluitar contra l’obesitat infantil.

Les paraules de Gasol a ‘Leyendas’

Quique Peinado ja va demanar a través de les xarxes socials que ningú es perdés el programa ahir i va voler compartir les paraules de Pau Gasol. Durant l’entrevista el jugador va afirmar que en cada ciutat on ha estat pregunta «per l’hospital pediàtric més important de la ciutat», s’afilia i «intento venir de forma regular a fer visites als pacients i a les famílies».

Gasol confessa tenir un vincle familiar amb la medicina i tot i que no va poder acabar la seva carrera «la meva afiliació amb la medicina segueix molt present i així omplo aquella faceta que no vaig poder continuar». També explica que visita regularment alguns nens però «no vols que estiguin a l’hospital sinó fent les seves vides de forma normal».


Comentaris

envia el comentari