Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Ruixats i tempestes abans d’un cap de setmana tranquil amb calor a la vista

El dia més inestable serà divendres amb una baixada de les temperatures. A partir de la setmana vinent, moltes zones podrien superar els 25º amb ambient d’avançada primavera

El temps experimentarà canvis significatius de cara als propers dies. Divendres serà, sens dubte, el dia més insegur amb ruixats i tempestes a diverses comarques, tot i que ni molt menys a tot Catalunya. Finalment, el primer cap de setmana de maig sembla que serà força tranquil amb pocs xàfecs de tarda, mentre que la setmana vinent podríem tenir una pujada important de les temperatures amb calor. 

De moment, divendres serà un dia de cel molt canviant, inclús força tapat per núvols a la meitat nord. Una situació típicament primaveral que té un punt d’incertesa i que, per tant, haurem d’anar seguint amb atenció per veure com va evolucionant. L’arribada d’un embossament d’aire fred portarà un temps molt insegur amb xàfecs que ja de bon matí cauran al Pirineu, Prepirineu i zones properes.

Serà a partir de mig matí, migdia i durant la tarda quan els ruixats i tempestes afectaran molts punts  de Barcelona i Girona, incloent la costa, així com la Catalunya Central, altres zones del prelitoral, Prepirineu i Prepirineu.Localment poden caure amb forta intensitat i anar acompanyats de calamarsa. A Lleida i Tarragona no es descarta algun ruixat, però s’obriran més clarianes. Les temperatures baixaran clarament amb un ambient més fresc. 

Mapa de previsió per aquest divendres
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

 

De cara al cap de setmana, la situació millora clarament, ja que, si bé els mapes han ballat força al llarg de les ultimes hores, sembla que el sol dominaria en conjunt amb nuvolades de tarda que aportarien més núvols que pluja al nord i nord-est de Catalunya. Dissabte tan sols hi haurà xàfecs al voltant del Pirineu i de la serralada transversal, i serien més aviat febles i aïllats.

Pel que fa a diumenge, sembla que hi haurà més núvols baixos a la costa durant la primera meitat del dia, tot i que serien força trencats al centre del dia. De nou, creixeran nuvolades a zones de muntanya que poden deixar algun ruixat molt puntual al voltant del Montseny i del Pirineu de Girona. A la tarda i vespre arribarien bandes de núvols alts i prims. Temperatures semblants o una mica més altes.

Mapes de previsió per aquest cap de setmana
Mapes de previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

 

A l’espera dels primers dies de calor d’avançada primavera

Segons indiquen els mapes del temps a hores d’ara, sembla que la setmana que ve podríem tenir els primers dies de calor d’avançada primavera amb molts valors superant els 25º fàcilment, sobretot a partir de dimecres. Una glopada d’aire càlid que faria treure de forma clara la màniga curta al carrer amb un ambient pràcticament pre-estiuenc. Ho anirem seguint per si s’acaba confirmant aquesta situació.