Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Una espectacular bola de foc travessa el cel de Tarragona i Lleida

L’asteroide es va poder veure la nit de dissabte. Molta gent va poder veure un espectacular bòlid creuant el cel durant 3 segons amb colors canviants que van il·luminar la nit

Imatge del bòlid caigut aquesta nit
Imatge del bòlid caigut aquesta nit | @ALBERTO_MENDI97

 

Qui estigués a l’exterior dissabte a la nit a les comarques de Lleida i Tarragona va poder presenciar una espectacular bola de foc creuant el cel. Cap a les 22:15h va caure un bòlid que, durant 3 segons, es va poder observar caient a gran velocitat i canviant fins a tres vegades de color.

Malgrat que no hi ha pràcticament imatges del moment, els testimonis que van presenciar el bòlid parlen d’una imatge espectacular que va il·luminar tot el cel de cop. Aquesta observació va ser especialment impressionant a la zona del Pirineu, on el contrast de la llum amb la neu de les muntanyes va deixar una fugaç però preciosa postal idíl·lica.

Cal destacar que aquesta nit hem tingut una superlluna amb la primera lluna plena de l’hivern. Per tant, els dos fenòmens junts han propiciat una improvisada imatge celeste que ha deixat a més d’un amb la boca oberta.  El fenomen també s’ha pogut veure des d’altres punts de l’estat, com ara Astúries, País Basc, Navarra o Saragossa, segons fonts de la Xarxa Investigació sobre bòlids i meteorits al Planetari de Pamplona.

No es descarta que el bòlid hagi tocat terra

Segons alguns testimonis, es va poder observar una explosió i un increment sobtat de la brillantor del bòlid, cosa que podria voler dir que potser una part del mateix es va desprendre i va poder tocar terra. Segons el Planetari de Pamplona, això ha provocat que moltes persones hagin sortit a buscar possibles fragments per Navarra, sobretot els aficionats a l'astronomia

Malgrat l’espectacularitat del fenomen, no és gens estrany veure un bòlid caure del cel i, segons el centre navarrès, cada dia cau a la Terra mitja tona de material d’aquest tipus. Els científics posen en valor la recuperació de fragments de meteors caiguts al nostre planeta provinents de l’espai per dur a terme estudis.