Imatge d'un arc de Sant Martí al Delta de l'Ebre

Imatges precioses: Molts arcs de Sant Martí a Catalunya en una nova espectacular sortida de sol entre xàfecs

L'allunyament del front atlàntic ha fet que s'hagin obert clarianes ràpidament després de les pluges i aquest fet ha facilitat el fenomen

El cel  d'aquest matí de dimecres, 10 de  febrer, ha estat tot un espectacle  durant una bona estona a molts indrets de les comarques de Tarragona i sud de Barcelona. El pas d’un front poc actiu al sud de Catalunya  ha cobert el cel  de núvols  amenaçadors amb tan sols 4 gotes mal repartides per les comarques de Lleida, Tarragona i Barcelona, o flocs a les cotes més altes de les muntanyes tarragonines i al Pirineu, però sobretot ha deixat diversos arcs de Sant Martíespectaculars  i molt visibles al cel  a les comarques de Lleida, sud de Barcelona i Tarragona.

En concret, s’han pogut veure els núvols  amb cortines de precipitació  caient i tot plegat contrastant amb el  cel rogent que hi havia a molts altres indrets de la meitat est del país.  L’arc de Sant Martí  ha estat un regal meteorològic per a la vista per tal de començar animats la jornada. A continuació, us adjuntem les imatges  que ens han arribat a través de les xarxes socials: 

 

Compte que arriben ventades fortes

Malgrat l’espectacularitat de  l’Arc de Sant Martí, avui la  notícia meteorològica tornarà a ser el vent, que bufarà amb molta força una jornada més. De fet, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té activades les alertes per ventades localment superiors a 90 km/h  en algunes comarques de Tarragona. Consulta aquí la previsió meteorològica sencera per aquest dimecres a Catalunya.