Santiago Niño Becerra parlant i fent gestos amb la mà

L'esperançador auguri del català Santiago Niño Becerra sobre els preus a Espanya

Santiago Niño Becerra no amaga el seu optimisme en relació amb els preus

Si hi ha un economista prestigiós al panorama nacional, aquest no és altre que Santiago Niño Becerra. Recordem que aquest economista i col·laborador de televisió a diverses cadenes al llarg dels últims anys, va encertar de ple fa més d'una dècada. Ho va fer amb la crisi financera que va fer tremolar els fonaments d'Europa cap a l'any 2008.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Niño Becerra, de 72 anys, va vaticinar aquella crisi i des de fa 15 anys molts tenen la mosca darrere de l'orella, en alguns casos. O bé veuen com a positives les seves prediccions cada cop que dona alguna opinió benèvola sobre temes econòmics.

Les seves anàlisis solen ser molt encertades i avui ens centrarem en l'última opinió que ha ofert al voltant dels preus i tipus d'interès. Un dels temes àlgids a escala econòmica dels darrers temps i que interessa notablement als ciutadans.

Primer pla de la cara de Santiago Niño Becerra
Niño Becerra ha donat la seva opinió més sincera sobre el que passarà amb els tipus d'interès | TV3

L'últim vaticini de Niño Becerra sobre els preus que satisfà els ciutadans

Malgrat tot el que s'ha dit des de fa un temps, segons el famós expert, a partir del 2024 els tipus d'interès baixaran. Santiago Niño Becerra ha donat una extensa entrevista a Radio Euskadi i li han preguntat per la pujada dels tipus d'interès que ell considera un error clar.

«La inflació que tenim actualment al món és d'oferta i no es combat apujant els tipus d'interès, es combat d'altres maneres». Així sentenciava Becerra en aquesta entrevista, on ha donat al punt clau i ha fet una clara predicció del que passarà properament.

L'economista de capçalera de les principals cadenes de televisió i ràdios del país ha posat el focus que «la solució es va fer de la manera més fàcil. I al final acabaran abaixant els preus perquè l'oferta es restringirà encara més, de manera que els preus baixaran», afirmava fa unes hores.

Niño Becerra té força clar el que passarà al començament del 2024

Alhora, aquest no es va quedar callat. Ha assenyalat que «com que la inflació d'oferta depèn poc dels tipus d'interès, es triga a veure l'impacte que té l'augment dels tipus sobre els preus».

Com no podia ser altrament, Niño Becerra també es va referir a la presidenta de l'FMI, Christine Lagarde. «La senyora Lagarde ja va dir dijous passat que al setembre podia o no haver-hi una altra pujada. Molts experts pensen que al setembre hi tornarà a haver una altra pujada, podem arribar al 4,50%», ha observat sense embuts.

Muntatge amb l'economista Santiago Niño Becerra i un carret de supermercat ple de productes
Niño Becerra ha donat una gran esperança als consumidors | Getty Images

«Al cap de dos, tres, quatre mesos, que es vegi que els preus no pugen més, podrien començar a baixar», explicava el prestigiós economista a Radio Euskadi. Així doncs, aquest creu que a partir de gener o febrer de 2024 els tipus d'interès podrien començar a baixar de manera sensible.

L'excepció de la teoria de Becerra sobre la baixada de preus a l'inici del proper any

Abans de finalitzar l'entrevista, Becerra ha deixat clar que cal assenyalar una excepció a aquest vaticini. «El que passa és que imaginem que aquest hivern és gèlid o hi ha problema de subministraments, ja que això tornarà a ser negatiu de cara a la inflació. Aleshores s'endarreriria la baixada dels tipus d'interès», ha conclòs.

Per tant, Niño Becerra deixa certament a l'aire aquesta baixada dels tipus d'interès. Això sí, almenys fins que comenci la primavera del 2024 si l'hivern ve més fred del que és normal. Veurem si encerta una vegada més en el seu vaticini com sol ser habitual a l'economista català.