Primer pla de Vladímir Putin fent un discurs

Els espies alerten del sorprenent pla que té Rússia

El cap d'intel·ligència ucraïnès destapa les veritables intencions de Vladímir Putin

La guerra d'Ucraïna i Rússia continua deixant titulars que sorprenen els experts en aquesta mena de conflictes bèl·lics. I és que l'espionatge militar d'Ucraïna ha considerat que Vladímir Putin tindria un nou pla en la invasió al país veí.

Rússia vol la divisió d'Ucraïna com el model coreà, va apuntar el cap de la intel·ligència militar ucraïnesa, Kyrylo Budanov. Aquest posa de manifest que aquest és el veritable objectiu de Vladímir Putin després d'haver sortit malament el seu pla d'acabar d'enderrocar Ucraïna a tot el país.

L'objectiu de Vladímir Putin, segons el cap d'intel·ligència militar ucraïnès

Parlem d'un pla Corea. «Hi ha motius per pensar que Putin contempla un escenari a l'estil coreà, consistent en una línia divisòria entre les regions ocupades i les no ocupades del nostre país», sosté Budanov.

Vladímir Putin caminant
Putin busca un 'pla Corea', segons els serveis d'intel·ligència d'Ucraïna | Europa Press

El cas és que Putin donava per tancada la primera fase de la seva intervenció a Ucraïna divendres passat. Rússia afirma centrar-se ara en l'anomenat «alliberament» del Donbass, les autoproclamades repúbliques separatistes de l'est del país ucraïnès.

Els russos no han pogut acabar amb el govern ucraïnès, com desitjava inicialment el president Vladímir Putin, ja que han patit «clares derrotes a Kíev», diu Budanov, en un missatge publicat al seu perfil de Facebook.

Les metes de les tropes russes s'enfoquen actualment a preparar un corredor amb Crimea, regió annexionada per Rússia cap al 2014. I és que segons Budanov, l'exèrcit de Vladímir Putin s'ha xocat amb la «innominable i valenta» defensa de la ciutat de Mariúpol.

Putin, sorprès davant el contundent missatge de Volodímir Zelenski

D'altra banda, les últimes hores, Volodímir Zelenski ha llançat un nou missatge a Occident. El president d'Ucraïna, molt contrariat, ha pujat el to i ha demanat que els donin una part de l'equip militar a les seves reserves.

Alguns països havien promès enviar míssils antiblindatge i antiaeris, igual que armes petites, però Zelenski ha advertit que Kíev requereix tancs, avions i sistemes antivaixell.

Muntatge fotogràfic de Volodímir Zelenski ​i Vladímir Putin
Volodímir Zelenski demana ajuda a Occident per frenar Vladímir Putin | CatalunyaDiari

«Això és el que tenen els nostres socis, això és el que està acumulant pols allà. Tot això és no només per la llibertat d'Ucraïna, sinó per la llibertat d'Europa», va avisar Occident en un vídeo.

«Ja fa 31 dies que esperem. Qui està a càrrec de l'OTAN? O és que Moscou intimida l'Aliança Atlàntica», es va preguntar el president d'Ucraïna, que va deixar caure que els països de l'OTAN estan espantats amb Rússia.

Per si no n'hi hagués prou, el líder ucraïnès ha posat el focus en el patiment de la població civil. «Els civils estan morint, els Estats Units ho saben, els polítics europeus també», ha dit.

«La posició d'Ucraïna s'ha d'escoltar. Escolteu el soroll dels míssils al costat de la frontera amb Polònia. Esteu esperant a escoltar el rugit dels tancs russos?», ha finalitzat el seu al·legat Zelenski.

Vladímir Putin, recolzat per Ossètia del Sud

En un altre ordre de coses, i mentre Zelenski demana ajuda a Occident, Rússia ha rebut un anunci que deixa satisfet Vladímir Putin. I és que el Kremlin rebrà ajuda concreta d'Ossètia del Sud.

Imatge d'un tanc i un edifici destruït pels bombardejos a Mariúpol
La guerra a Ucraïna està deixant milers de víctimes en aquell país pels atacs de Vladímir Putin | Europa Press

Parlem de la república separatista de Geòrgia, que en les darreres hores va anunciar l'enviament de tropes a Ucraïna per «ajudar a defensar Rússia» el dia 31. Ho fan després que les forces russes envaïssin el territori ucraïnès fa gairebé cinc setmanes.

«Els nostres nois compliran amb orgull el seu deure militar. Si el feixisme no és aixafat a terres llunyanes, demà tornarà a ser aquí», va exposar a Telegram el líder de l'autoproclamada república, Anatoli Bibliov.