YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Decisió immediata de les estacions d'esquí en saber que Catalunya no avança de fase

El sector aposta per la prudència amb l'esperança de tenir una temporada continuada i sense interrupcions

Pla obert del telecadira del Trampolí de l'estació d'esquí de La Molina (Cerdanya)
El sector aposta per la prudència amb l'esperança de tenir una temporada continuada i sense interrupcions | Catalunya Diari

L'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya ha decidit no obrir pistes just després del 9 de desembre, després que el Govern anunciés que Catalunya no passa al tram 2 de desescalada perquè l'evolució de la pandèmia no és l'esperada. 

La decisió s'ha pres d'acord amb la prudència i amb prioritzar la salut dels visitants, treballadors i persones que viuen entorn dels complexos. Per la seva banda, el president de FGC, Ricard Font, ha explicat que aposten per una «obertura progressiva» per aprendre a gestionar l'afluència de visitants tot garantint les mesures de prevenció de la Covid-19. Subratllava també que l'objectiu final és una temporada sense interrupcions, si la pandèmia ho permet. 


Les estacions d'esquí han pres aquesta decisió amb l'objectiu de preservar la resta de la temporada, atesa la importància cabdal que té el sector per a l'economia de les comarques de muntanya. Així mateix, també volen mostrar el seu suport al Govern en la lluita contra la pandèmia.
 

Animen tothom a esquiar quan s'obrin pistes i garanteixen seguretat

Els responsables dels complexos de neu demanen als seus visitants que, un cop s'obrin pistes, segueixin en tot moment les directrius que trobaran detallades a les estacions a fi d'aconseguir preservar la seguretat sanitària i per tant que es pugui mantenir l'esquí actiu.L'Associació ha comunicat aquesta decisió al Departament de Salut, qui ha manifestat el seu agraïment i avinença, ja que d'aquesta manera es dona suport a la línia de prudència que cal en la situació actual per tal de continuar treballant per frenar la pandèmia.


Finalment, les estacions animen a anar a esquiar tan aviat com sigui possible i defensen que els usuaris es trobaran un entorn segur on poder gaudir de l'esport blanc que s'ofereix al país.

Obertura supeditada al desconfinament comarcal

Justament aquest dijous ha tingut lloc la presentació, més atípica que mai, de la temporada d'hivern del Pirineu de Girona a la localitat de Ripoll. Els representants de les cinc estacions d'esquí han afirmat que «estan a punt» per obrir, però sense una data concreta per les restriccions de la pandèmia. La Masella és l'única que es planteja encara l'obertura el 9 de desembre, però no està del tot decidit.

Des de FGC, que gestiona Vall de Núria, Molina i Vallter 2000, ho supediten al desconfinament comarcal. «Cal obrir quan toqui i no guanyar un dia o dos», ha dit el seu president Ricard Font. El Patronat de Turisme Costa Brava i la resta de representants han destacat que l'esquí és «segur», que s'han pres mesures per evitar cues i que cal que la temporada sigui continuada i sense interrupcions. 

Serà una temporada atípica, han coincidit, que no arrencarà el pont de la Puríssima com altres anys, malgrat tenir gruixos de neu assegurats des del cap de setmana passat.

Les noves mesures de prevenció i digitalització a pistes

Aquesta nova temporada està marcada per l'adopció de mesures de prevenció de la Covid-19 i la digitalització de serveis per evitar cues, la principal preocupació del sector. Així, des de la Masella s'ha posat en marxa un sistema de control d'accés als remuntadors (el 'forfet mans lliures') i la compra i recàrrega des de casa dels forfets.

Des de FGC també han pres mesures, com ara el lloguer en línia de material d'esquí i punts automàtics de recollida de forfets. També han accelerat la velocitat dels telecadires per tal que vagin més de pressa i s'evitin cues mentre s'espera. 


Comentaris

envia el comentari