Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ferran Bel, diputat del PDeCAT al Congrés

L'exigència del PDeCAT al govern espanyol després de votar 'sí' als pressupostos

«Saben com estem arriscant alguns diputats catalans amb l'aprovació dels pressupostos», ha manifestat Ferran Bel

El PDeCAT ha marcat territori aquest dijous, 3 de desembre, al Congrés dels Diputats. En la sessió que ha suposat l'aprovació de les seccions dels Pressupostos Generals de l'Estat i que ha enviat el projecte de llei al Senat abans que retorni al Congrés per a la seva aprovació definitiva, el Partit Demòcrata s'ha mostrat molt exigent amb el govern espanyol. Tot que els quatre diputats del PDeCAT han votat favorablement als comptes després de l'èxit de les negociacions establertes amb l'executiu espanyol, el seu portaveu Ferran Bel ha estat molt contundent des de la tribuna de la Cambra Baixa.

«Nosaltres hem estat responsables», ha dit Bel en referència a l'aprovació dels comptes, però ha anunciat que «ara serem molt exigents amb el govern». «Tenen tot un any per executar el pressupost, no hi haurà excuses», ha manifestat, recordant-los que «han tingut un suport parlamentari que molts altres governs anteriors no han tingut, és un exercici de confiança i saben el que estem arriscant alguns diputats catalans». «Per tant, executin», els ha demanat, dient que «serem molt exigents i no esperarem a finals d'any».

Bel exigeix compromís del govern espanyol amb la resolució del conflicte a Catalunya

Bel també ha volgut recordar que «els han votat el pressupost el 75% dels diputats catalans». Certament, només s'hi han oposat els de JxCat (4), la CUP, el PP, Vox i C's (2 cadascun d'ells): 12 dels 48 parlamentaris catalans a Madrid. «Això els genera una responsabilitat no tan sols pressupostària», ha dit Bel, que ha subratllat que «a Catalunya tenim un problema i tots vostès en són conscients». «Aquest problema no es resoldrà sense la col·laboració de tothom, o pràcticament tothom, i cal ser valents i ferms», ha exigit el portaveu del PDeCAT.

«Siguin valents, afrontin el problema, acabem amb els presos, exiliats i represaliats perquè el fet que nosaltres estiguem votant els pressupostos avui aquí, no significa que entenguem que la situació a Catalunya és normal», ha assegurat Bel, que ha insistit que «cal fer passos valents» i ha acabat el seu discurs rebent els aplaudiments, també, dels diputats d'ERC.