Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Arriba la primera nevada de la temporada al Pirineu.

Les estacions d'esquí catalanes estrenen temporada amb canvis importats

Port Ainé i Masella ja es poden visitar i acumulen molts quilòmetres per esquiar

La neu ja ha arribat a Catalunya i això significa que s'inicia la temporada d'esquí. Les estacions d'esquí catalanes han estrenat aquest divendres, dos de desembre, la temporada amb un objectiu important: reduir el consum d'aigua i el cost energètic. Els primers esquiadors de les estacions de Port Ainé i Masella, entre d'altres, han valorat positivament l'estat de la neu. 

A l'estació de Port Ainé els més matiners han valorat positivament l'estat de la neu i confien gaudir de tota la temporada. Aquesta estació ha estat l'escollida pel conseller de Territori, Juli Fernández, per donar el tret de sortida a l'obertura dels complexos hivernals. Per la seva part, Masella també ha iniciat la temporada amb optimisme davant un alt volum de reserves registrades pel pont de la Puríssima de la setmana vinent.

Un inici amb força quilòmetres esquiables

Tot i que les estacions solen obrir cap a mitjan mes de novembre, enguany la meteorologia no ho ha fet possible fins ara. La directora comercial i de màrqueting de Masella, Maite Martí ha afirmat que «les perspectives són bones, tenint en compte el temps assolellat i l'alt volum de reserves de cara al pont». Actualment, Masella disposa d'un total de trenta-dos quilòmetres esquiables i set remuntadors oberts.

Les condicions meteorològiques d'aquests dies han permès tenir una neu pols de molt bona qualitat que es mantindrà gràcies a les baixes temperatures dels dies vinents. S'espera que en les properes jornades s'arribin als 34 o 36 quilòmetres esquiables.

Per altra banda, Port Ainé ha obert amb un gruix màxim de neu de trenta centímetres, set pistes obertes i un 70% dels remuntadors en funcionament. A més d'això, els operadors de l'estació continuen treballant en la producció de neu per ampliar la disponibilitat del seu domini de cara al pont de la Puríssima.

El canvi més important: l'estalvi energètic

Sense cap mena de dubte, l'objectiu primordial de les estacions catalanes és optimitzar i reduir l'energia consumida. En els darrers quatre anys, Port Ainé ha reduït en més d'un 25% de consum d'aigua i el 66% de consum energètic. A més aquesta temporada hi haurà un control exhaustiu dels gruixos de neu per no produir-ne més de la necessària.

A l'estació cerdana asseguren que cada any inverteixen en eficiència energètica. Enguany, com a mesura d'estalvi energètic, es reduirà el nombre de dies d'esquí nocturn a no més de vint.

Pel que fa a les mesures per pal·liar l'encariment del preu de la llum, Martí ha explicat que s'ha invertit més en eficiència energètica, seguint la tendència de temporades anteriors. S'han instal·lat plaques solars als hotels i renovat els canons de producció de neu per models de màxima eficiència i menor consum d'aigua, entre altres mesures per estalviar.