No és cap novetat l'estafa que estan patint molts espanyols d'un temps ençà. Una que afecta famosos de pes als quals suplanten la imatge en una suposada inversió atractiva en criptomonedes, però res és el que sembla.
Les estafes estan a l'ordre del dia i des de Maldita.es ja informaven fa cinc anys que aquesta estafa va començar a guanyar notorietat a través de les xarxes socials. Ho feia en publicacions on se suplantaven mitjans de comunicació com ara El Mundo o CNN, en què Amancio Ortega donava una entrevista confessant les bondats d'invertir 100 milions d'euros en criptomonedes.
L''estafa d'Amancio Ortega', milers d'espanyols enganyats
La veritat és que s'ha acabat demostrant que aquesta era una estafa en tota regla. A més a més, el cas és que sembla que torna a enganxar amb força una d'aquestes estafes. En aquesta ocasió, parlem de la xarxa social LinkedIn, tot i que és cert que es canvia lleugerament el format de l'estafa que ja coneixem.
Amb tot, amb el titular «L'última inversió d'Amancio Ortega sorprèn els experts i aterra els grans bancs», volen impactar el potencial inversor. S'han promocionat diversos serveis de Bitcoin Revolution o Bitcoin Billionaire que no estan permesos a Espanya. Ha estat la Comissió Nacional del Mercat de Valors qui ha sortit al pas per avisar més d'una vegada que aquestes entitats no poden prestar aquests serveis.
Així suplanten altres famosos, com Pablo Motos, per promocionar una inversió falsa
El tema en qüestió que afecta Amancio Ortega, i molts més famosos, sempre s'executa d'una manera semblant usant la imatge de l'empresari gallec. Suposadament, aquest hauria promocionat un servei d'inversió en criptomonedes en un programa de màxima audiència, però res més lluny de la realitat.
Cal ressenyar que no només Amancio Ortega ha estat víctima d'aquestes entrevistes falses, sinó que Pablo Motos també ha patit el mateix. A més del presentador de 'El Hormiguero', aquesta estafa igualment utilitza les identitats de futbolistes de renom mundial com Lionel Messi. També fan servir la imatge del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, o d'altres famosos coneguts per tothom, les quals han estat emprades de manera fraudulenta.
Consells perquè no t'enganyen amb l''estafa d'Amancio Ortega'
Si no vols caure a les urpes dels estafadors, has de parar atenció a aquesta sèrie de consells que et vindran molt bé. No cal pecar d'innocent o serà la teva perdició.
Abans de proporcionar una sèrie de dades, has d'observar qui està darrere d'aquesta oferta. Primer de tot, cal buscar l'empresa a Google per saber-ne les opinions d'altres usuaris per saber del cert si es tracta d'una estafa. Ara bé, ves amb compte perquè els testimonis falsos són molt habituals i sempre intentaran que llegeixis al seu web titulars d'experts inversors i clients que estan satisfets amb aquesta inversió.
Veure en detall l'aspecte dels webs és un aspecte important que cal conèixer, ja que aquestes solen estar plenes de colors, força cridaners. Fins i tot, hi solen aparèixer bàners sospitosos en què posen de manifest la urgència a accedir a aquestes ofertes.
A més, és convenient que acudeixis a un assessor financer perquè et pugui confirmar al 100 % si és una oferta falsa o veritable. En cas que hagis patit aquesta estafa i has perdut diners, has d'acudir immediatament a la Policia i posar una denúncia contra aquest web.