L'Eurocopa 2024 ja ha començat i els estafadors han començat a fer de les seves. Des del 14 de juny fins al 14 de juliol gaudirem del torneig, però també cal anar amb compte.
Pot ser que aquests dies rebis un email, un SMS o un WhatsApp dient-te que has guanyat un premi relacionat amb l'Euro 2024. El millor que pots fer és ignorar-ho.
Aquesta és l'estafa que es repeteix més aquesta Eurocopa 2024
Tot i que són diverses les estafes que ja circulen per les xarxes socials, els experts han detectat una estafa que es repeteix. Des del web Maldito Timo han compartit una imatge amb la més activa.
Es tracta d'un correu electrònic que conté la imatge d'un sorteig per guanyar dues entrades per a l'Euro 2024. Per descomptat, no és més que un engany.
En fer clic a l'enllaç us demanaran omplir una enquesta on apareix un rellotge amb un compte enrere. Després podràs guanyar dues suposades entrades: així comença aquesta estafa.
Per enviar-te el premi has de pagar 10 euros de despeses d'enviament, introduint les dades i la targeta de crèdit. A més de robar la teva informació personal també et subscriuran al “club de fidelitat”, pagant 43 euros al mes.
La UEFA aclareix com es venen les entrades
Amb l'objectiu que no hi hagi malentesos, des de la UEFA han avisat que només venen entrades a la web oficial. A més, a les entrades digitals només es pot accedir per l'app de la UEFA i no hi ha entrades en paper.
"Totes les entrades per a la UEFA EURO 2024 són digitals i es distribueixen a través de l'aplicació mòbil oficial UEFA Tickets, que té funcions de seguretat d'última generació. No hi ha entrades en paper ni per imprimir a casa", indiquen.
A més, recorden: "Les entrades comprades a terceres parts, pàgines web o agències no autoritzades, així com a xarxes socials o a revenedors, poden ser cancel·lades per la UEFA".
Per part seva, també afegeixen el següent: "És probable que als aficionats se'ls negui l'entrada o siguin expulsats de l'estadi".
Els trucs per evitar les estafes durant l'Eurocopa 2024
Per reduir aquestes estafes, les empreses no fan concursos per email o SMS. En el seu lloc, utilitzen les xarxes socials oficials o la seva pàgina web. Per evitar ser víctima, els experts llancen aquests consells:
- No facis clic als enllaços: si creus que la promoció és real acudeix als canals oficials, però mai punxes a l'enllaç.
- Comprova el remitent: si és un correu electrònic personal o el nom de l'empresa no apareix has de sospitar. Si sí que existeix, cerca a Internet tota la informació.
- Renega de la urgència: quan les promocions inclouen un rellotge de compte enrere has de desconfiar. Els estafadors no volen que pensis.
- Instal·la un antivirus: reforça la protecció amb apps de seguretat i mantingues el teu programari sempre actualitzat.
- Contacta amb INCIBE: ho pots fer per telèfon, Telegram, missatge, etc. Resoldran qualsevol dubte sobre els sorteigs de l'Eurocopa 2024.